Κόντρα Σταϊκούρα - Τσακαλώτου για τους μισθούς στο ΤΧΣ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 08:25 Κόντρα Σταϊκούρα - Τσακαλώτου για τους μισθούς στο ΤΧΣ

Αύξηση απολαβών καταγγέλλει ο Χρήστος Σταϊκούρας...

Αναψαν τα αίματα σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων μεταξύ του υπουργού Οικονομικών. Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής της ΝΔ Χρήστου Σταϊκούρα για την ενημέρωση που παρέχει το Ταμείο  Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στην κοινοβουλευτική επιτροπή, αλλά και για τις απολαβές των μελών του που όπως ισχυρίστηκε στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλή, αυξήθηκαν κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Χρ. Σταϊκούρας είπε συγκεκριμένα πως οι ετήσιες απολαβές του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΧΣ έχουν διαμορφωθεί σήμερα στις 270.000 ευρώ από 215.000 που ήταν το 2014.

«Η κυβέρνηση, ως αξιωματική αντιπολίτευση έκανε σημαία τις απολαβές των μελών του ΤΑΙΠΕΔ. Σήμερα τις αυξάνει».

Ο υπουργός Ευκλ. Τσακαλώτος αφού τον κατηγόρησε ότι λέει ανακρίβειες καυτηριάζοντας τη θέση του ως υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής της ΝΔ.

«Είστε υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής της ΝΔ και δεν έχετε διαβάσει το νόμο. Λέτε συνειδητά ψέματα ότι με απόφαση του υπουργού Οικονομικών βγαίνουν οι μισθοί» είπε.

Χρ. Σταϊκούρας: Πόσες είναι οι απολαβές του ΤΧΣ σήμερα; Γνωρίζω την διαδικασία, έχω καταθέσει ερώτηση και δεν έχετε απαντήσει. Οι απολαβές του ΤΧΣ είναι σήμερα 270 χιλ ευρώ, 55 χιλιάδες ευρώ περισσότερα από το 2014.

Ευκλ. Τσακαλώτος: Δεν ορίζω εγώ τους μισθούς
Χρ. Σταϊκούρας: Δεν είναι έτσι. Λέει ψέματα ο υπουργός
Ευκλ. Τσακαλώτος: Πες μας τι λέει η νόμος. Λες ψέματα
Χρ. Σταϊκούρας: Ο νόμος ορίζει ότι απαιτείτε η σύμφωνη γνώμη του υπουργού.  Ο  κ. Βαρουφάκης μείωσε τις απολαβές στις 140 χιλ. ευρώ».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση