Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Πρόγραμμα επιδότησης για εργοδότες που μετατρέπουν τα "μπλοκάκια" σε μισθωτούς

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017 13:23 Τσίπρας: Πρόγραμμα επιδότησης για εργοδότες που μετατρέπουν τα "μπλοκάκια" σε μισθωτούς
Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση αντιμετωπίζει την διαχρονική αδιαφάνεια τον ανορθολογισμό και τον κατακερματισμό που διέκρινε το ασφαλιστικό σύστημα, τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε και πάλι στην δικαιοσύνη.

Ο Αλ. Τσίπρας ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή ένα μεγάλο πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες που θα μετατρέψουν τους εργαζόμενους με μπλοκάκι σε μισθωτούς.
Είπε επίσης πως το πρώτο εξάμηνο ο ΕΦΚΑ καταγράφει πλεόνασμα που πλησιάζει τα 100 εκατ. ευρώ. Το 2015 παραλάβαμε, είπε, ταμειακό έλλειμμα 1,5 δισ. ευρώ προσθέτοντας πως ο προϋπολογισμός για τις κοινωνικές δαπάνες από τα 780 εκατ. ευρώ το 2015 έφτασε στα 1.570 εκατ. ευρώ το 2017, ενώ το 2019 προβλέπεται οι δαπάνες αυτές να ξεπεράσουν τα 2.570 εκατ. ευρώ.
Ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε πως, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το τελευταίο διάστημα έχουμε στον ιδιωτικό τομέα αύξηση 9,34% του μέσου μηνιαίου μισθού. Δήλωσε επίσης πως, όσον αφορά την προστασία των εγκλωβισμένων εργαζόμενων σχεδιάζεται πρόγραμμα που θα προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων και την επανεκπαίδευσή τους συνολικού προυπολογισμού 100 εκατ. ευρώ που θα καλύψει σε πρώτη φάση 50.000 εργαζόμενους.

Επίθεση στους δικαστές

Ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές και πάλι για την δικαιοσύνη λέγοντας για τους «εγκλωβισμένους εργαζόμενους»: «Οι ομάδες αυτές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και επειδη υπάρχει το φαινόμενο της τακτικής δικαιοσύνης, που δεν βοηθάει, προστατεύοντας τους εργοδότες, σχεδιάζεται πρόγραμμα για ενίσχυση των εργαζόμενων και επανεκπαίδευσή τους».

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

newsit.gr