Μπαξεβανάκης: Σεπτέμβριο ξανά εξετάσεις πιστοποιήσεις στα ΙΕΚ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017 20:55 Μπαξεβανάκης: Σεπτέμβριο ξανά εξετάσεις πιστοποιήσεις στα ΙΕΚ

Στο τέλος Σεπτεμβρίου θα ξαναγίνουν μετά από μεγάλο διάστημα, οι εξετάσεις πιστοποίησης  της Β’ περιόδου του 2017, για τους αποφοίτους των Ι.Ε.Κ., σύμφωνα με σημερινή δήλωση του υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Δημήτρη Μπαξεβανάκη.

Οι εξετάσεις θα αφορούν τόσο τους παλαιότερους αποφοίτους Ι.Ε.Κ. όσο και - για πρώτη φορά - τους αποφοίτους των νέων ειδικοτήτων των Ι.Ε.Κ. που προβλέπονται από τον ν.4186/13.

«Η πραγματοποίηση των εξετάσεων πιστοποίησης, μετά από ένα πολύ μεγάλο διάστημα, είναι αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας που έκανε το Υπουργείο Παιδείας, για να δημιουργηθούν οι οδηγοί σπουδών αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης και οι αντίστοιχες ερωτήσεις εξετάσεων για τις νέες ειδικότητες. Αυτό επιτεύχθηκε με την εθελοντική συμμετοχή στελεχών και εκπαιδευτών των ΙΕΚ, των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης του ΥΠΠΕΘ και του ΕΟΠΠΕΠ», δήλωσε επίσης ο υφυπουργός που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσες κι όσους συνέβαλαν σε αυτό.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα των αιτήσεων των υποψηφίων καθώς και των εξετάσεων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση