«Χρυσές δουλειές» έκαναν οι κλέφτες ρολογιών στην Μύκονο – Γνώριμη στην ΕΛ.ΑΣ η γυναίκα της σπείρας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017 20:32 «Χρυσές δουλειές» έκαναν οι κλέφτες ρολογιών στην Μύκονο – Γνώριμη στην ΕΛ.ΑΣ η γυναίκα της σπείρας

Γερή "μπάζα" με ρολόγια αξίας από 10.000 ευρώ και πάνω - Εξετάζεται ενδεχόμενο να είχαν συνεργούς "μπράβους" κλαμπ - Γνωστή στις αρχές η γυναίκα ληστής - Ενημερώθηκε η Ιντερπόλ

Νέα στοιχεία βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας μετά και την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την σπείρα που έκλεβε πανάκριβα ρολόγια στην Μύκονο. Η γυναίκα – ληστής είχε ξανασυλληφθεί και πάλι για κλοπή ρολογιού τον Ιούνιο, είχε αφεθεί όμως.

Οι αστυνομικοί που είχαν μεταβεί στο νησί για την υπόθεση, με την συνεργασία των τοπικών αρχών, συνέλαβαν την Παρασκευή (11.08.2017) το πρωί τρεις Ιταλούς -δύο άνδρες και μια γυναίκα, οι οποίοι εμπλέκονται στις κλοπές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt.gr, το τελευταίο τους “θύμα” ήταν ένας Ισραηλινός, από τον οποίο έκλεψαν ρολόι αξίας 150.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσο δημοσίευσε η αστυνομία άρπαξαν από έναν Μεξικανο ένα ρολόι αξίας 10.000 ευρώ, από έναν Βρετανό ρολόι αξίας 50.000 ευρώ και από μάι γυναίκα από την Ελβετία ένα ρολόι που κοστίζει 15.000 ευρώ, την οποία μάλιστα έσπρωξαν την παθούσα, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο από τα τρία ρολόγια, τα οποία στη συνέχεια αποδόθηκαν στους κατόχους τους.

Η «μεθοδολογία» της σπείρας

Τα τρία μέλη της σπείρας πήγαιναν σε παραλίες και ακριβά κλαμπ για να εντοπίσουν τους στόχους τους. Μάλιστα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να είχαν συνεργασία με μπράβους μαγαζιών, οι οποίοι τους έδιναν στοιχεία για τους πλούσιους πελάτες.

Εκτός από τις κλοπές, εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο οι Ιταλοί να είναι πώς από τη ληστεία ιδιοκτήτη γνωστού beach bar της Μυκόνου, τον οποίο είχαν ξυλοκοπήσει, έξω από το σπίτι του, και του είχαν κλέψει χρυσό ρολόι, μάρκας Rolex.

Ήδη, έχει ενημερωθεί η Ιντερπόλ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι δράστες ανήκουν σε κάποιο… παρακλάδι των “ροζ πανθήρων” ή στην ιταλική μαφία.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κλοπές κατ’ επάγγελμα και συνήθεια καθώς και ληστείες κατά συναυτουργία και εξακολούθηση.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση