Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πύρινη κόλαση στον Κάλαμο Αττικής - Εγκαταλείπουν τα σπίτια οι κάτοικοι

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017 18:45 Πύρινη κόλαση στον Κάλαμο Αττικής - Εγκαταλείπουν τα σπίτια οι κάτοικοι

Η πυρκαγιά είναι αρκετά μεγάλη. Αυτή τη στιγμή εκκενώνονται προληπτικά δυο παιδικές κατασκηνώσεις που υπάρχουν στην περιοχή

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγο σε πευκοδάσος στον Κάλαμο Αττικής προς τους Αγίους Αποστόλους. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η πυρκαγιά είναι αρκετά μεγάλη, ενώ στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια που προς το παρόν δεν απειλούνται.

Αυτή τη στιγμή εκκενώνονται προληπτικά δυο παιδικές κατασκηνώσεις που υπάρχουν στην περιοχή. Πρόκειτται για τις κατασκηνώσεις «Kinderland» και «Αναγέννηση». 

 

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 9 εθελοντικά οχήματα και τρία ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες των ΟΤΑ και της Περιφέρειας.

Ωστόσο, κάτοικοι της περιοχής που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους έλεγαν ότι τα εναέρια μέσα δεν επαρκούν και ότι είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης τους από αεροπλάνα. 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ωρωπού Παναγιώτης Πέππας σε δηλώσεις του τόνισε ότι υπήρξε κακός συντονισμός, ότι έχουν καεί ήδη σπίτια και ότι έγιναν ακόμα και επιχειρήσεις απεγκλωβισμού κατοίκων.  

 

Νωρίτερα, εκδηλώθηκαν άλλες τρεις πυρκαγιές στην περιοχή της Αττικής, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Είναι στην περιοχή Στρογγύλη στα Καλύβια Θορικού, στο Μαρκόπουλο και στο Θυμάρι Λαυρεωτικής.

thetoc.gr