Απέκλεισαν ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ από την κάλυψη της επίσκεψης Τσίπρα στα καμένα – Επίθεση Κικίλια στην κυβέρνηση

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017 23:22 Απέκλεισαν ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ από την κάλυψη της επίσκεψης Τσίπρα στα καμένα – Επίθεση Κικίλια στην κυβέρνηση

Παρόλο που δεν υπήρξε κάλυψη μόνο από την τηλεοπτική κάμερα της ΕΡΤ, αλλά και από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, δεν επιτράπηκε στον δημοσιογράφο του Ant1 και ταμία του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, Χρήστο Μαζανίτη, καθώς και στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, Μιχάλη Τεζάρη, να καλύψουν την επίσκεψη του κ. Τσίπρα.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΑ, αναφέρει μεταξύ άλλων πως «παρόλο που η επίσκεψη καλύφθηκε τηλεοπτικά από την ΕΡΤ, έναν ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό και πλήθος φωτογράφων, αστυνομικοί που βρίσκονταν στα μπλόκα γύρω από την περιοχή της Αγίας Κυριακής έκαναν επιλογή των δημοσιογράφων που θα κάλυπταν το γεγονός».

Ο αποκλεισμός των δημοσιογράφων έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη Νέα Δημοκρατία.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ με τίτλο «Το Διοικητικό Συμβούλιο καταγγέλλει την επιλογή δημοσιογράφων από την ΕΛ.ΑΣ.» αναφέρει:
«Σήμερα το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το φυλάκιο της Αγίας Κυριακής, στο Πολυδένδρι Αττικής, προκειμένου να συνομιλήσει με το προσωπικό της Πυροσβεστικής, που επί τρεις ημέρες καταβάλλει υπεράνθρωπο αγώνα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Όμως, παρόλο που η επίσκεψη καλύφθηκε τηλεοπτικά από την ΕΡΤ, έναν ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό και πλήθος φωτογράφων, αστυνομικοί που βρίσκονταν στα μπλόκα γύρω από την περιοχή της Αγίας Κυριακής έκαναν επιλογή των δημοσιογράφων που θα κάλυπταν το γεγονός. Στο πλαίσιο αυτών των εντολών, δεν επετράπη η κάλυψη της επίσκεψης σε δύο δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων και στον Ταμία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Χρήστο Μαζανίτη, που απομακρύνθηκαν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τον τόπο της επίσκεψης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να αντιληφθεί ότι ο ρόλος της στις δύσκολες στιγμές- όπως αυτές των τελευταίων ημερών με τις πυρκαγιές σε Αττική, Ζάκυνθο, Ηλεία και άλλες περιοχές- είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και όχι η επιλογή των δημοσιογράφων που θα καλύψουν ειδησεογραφικά τα γεγονότα».

Επίθεση του Βασίλη Κικίλια στην κυβέρνηση

Κριτική στην κυβέρνηση για το περιστατικό ασκεί η Νέα Δημορκατία. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βασίλης Κικίλιας, στον λογαριασμό του στο Twitter έκανε την εξής ανάρτηση: «Από το ‘σταματήστε τα τιτιβίσματα’ έφτασαν να απαγορεύσουν στους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους. Ακολουθούν πιστά τα πρότυπά τους».

newsit.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση