Οι πυρκαγιές είναι εδώ!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017 15:05 Οι πυρκαγιές είναι εδώ!

Σύλληψη 33χρονου στην Πρέβεζα για εμπρησμούς...

Μπορεί οι θερμοκρασίες να μην είναι ακραίες όπως τα προηγούμενα 24ωρα, οι άνεμοι ασθενέστεροι, ωστόσο οι πυρκαγιές δε μας εγκαταλείπουν με 67 αγροτοδασικές πυρκαγιές να έχουν εκδηλωθεί μέχρι σήμερα τα ξημερώματα.

Μέσα στο μεσημέρι όμως της Κυριακής (20/8) νέες εστίες κινητοποίησαν τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, με πιο σημαντική ίσως την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στα Ροδινά Ηλείας. Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα μια ομάδα πεζοπόρο, ενώ από αέρος ήδη ρίψεις νερού κάνουν πέντε αεροσκάφη τύπου  PZL και ένα CANADAIR.

Προηγήθηκε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λεγραινά Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική εκεί επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα και δύο ελικόπτερα.

Θυμίζουμε ότι συνελήφθη χθες από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ένας Έλληνας. 33 ετών, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από πρόθεση, και κατ’ εξακολούθηση σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην περιοχή Σούσαλη, της Τ.Κ. Κρυοπηγής, Δ.Ε. Ζαλόγγου του δήμου Πρέβεζας. Οι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στις 19 Αυγούστου 2017 και ώρα 11:30 και στις 07 Αυγούστου 2017 και ώρα 03:30.

Δείτε και το χάρτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς για τη Δευτέρα 21 Αυγούστου:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση