Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έψαχναν για «μπαχαλάκηδες» στα Εξάρχεια και τελικά… εξάρθρωσαν σπείρα διακίνησης ναρκωτικών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 16:10 Έψαχναν για «μπαχαλάκηδες» στα Εξάρχεια και τελικά… εξάρθρωσαν σπείρα διακίνησης ναρκωτικών

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr, οι άνδρες της ασφάλειας ήταν στα “χνάρια” ατόμων ύποπτα για πρ΄κλησ επεισοδίων στην περιοχή των Εξαρχείων. Ωστόσο η παρακολούθηση έφερε… και άλλα αποτελέσματα, καθώς έτσι βρέθηκαν μπροστά σε μι οργανωμένη σπείρα διακίνησης χασίς.

Μάλιστα είχε και δικό της εργαστήριο υδροπονικής κάνναβης, με… φανατικούς πελάτες από την περιοχή, γύρω στους 33 κάθε μέρα.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της αστυνομίας για την εξάρθρωση:

«Συνελήφθησαν δύο μέλη εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείτο στην υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης προς περαιτέρω διακίνηση στην περιοχή των Εξαρχείων και την ευρύτερη περιοχή του κέντρου Αθηνών

Ταυτοποιήθηκαν συνολικά τα στοιχεία σαράντα εννέα ατόμων εκ των οποίων (6) μελών της σπείρας και (43) χρήστών ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, -552- γραμμάρια κάνναβης, δύο ηλεκτρικές ζυγαριές και το χρηματικό ποσό των -855- ευρώ

Η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης αρμοδιότητάς της, αποκάλυψε την δράση εγκληματικού κυκλώματος η οποία δραστηριοποιείτο στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης καθώς και στη διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης στη περιοχή των Εξαρχείων καθώς και του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας.

Συνελήφθησαν χθες (12-9-2017) στην Αθήνα, δύο μέλη της σπείρας, εκ των οποίων ένας 33χρονος ημεδαπός και ένα 29χρονος υπήκοος Νιγηρίας. Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται τέσσερα ακόμη μέλη ως διακινητές και ταυτοποιήθηκαν άλλα 43 άτομα ως χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιείτο συστηματικά στην καλλιέργεια κάνναβης καθώς και στην περαιτέρω διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης στην περιοχή των Εξαρχείων και του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας ( Ομόνοια, Μοναστηράκι, Θησείο, Αμπελόκηποι, Πλ. Κολιάτσου κλπ).

Από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, -552- γραμμάρια κάνναβης, δύο (2) ηλεκτρικές ζυγαριές, το χρηματικό ποσό των -855- ευρώ καθώς και τετράδιο με διάφορες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή»

newsit.gr