Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραξε πάνω από 140 διαρρήξεις και ληστείες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017 17:26 Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραξε πάνω από 140 διαρρήξεις και ληστείες

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και κατηγορούμενους βρίσκονται και ανήλικοι

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, σπείρα Ρομά τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 20 περιπτώσεις ληστειών και απόπειρας ληστείας, καθώς και 125 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής, στην Κόρινθο και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Κορινθίων, Βέλου - Βόχας και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, σε καταυλισμό στα Εξαμίλια Κορινθίας, 7 Ρομά, ηλικίας από 18 έως 23 ετών και ένας ανήλικος, όλοι τους μέλη της σπείρας.

Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και εμπρησμό, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 14 Ρομά, από τους οποίους οι 10, ηλικίας από 18 έως 37 ετών και τέσσερις ανήλικοι, ως συνεργοί των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων , εξακριβώθηκε ότι τα μέλη, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, από τις αρχές του τρέχοντος έτους έως και προχθές στην Κόρινθο και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Κορινθίων, Βέλου - Βόχας και Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, διέπραξαν συνολικά 19 περιπτώσεις ληστειών και μία περίπτωση απόπειρας ληστείας.

Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, είτε πλησίαζαν πεζούς είτε έμπαιναν σε οικίες και αφού τους απειλούσαν με όπλα ή ασκούσαν σε βάρος τους σωματική βία, αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά κ.α..

Όπως επιπλέον προέκυψε, τα μέλη της οργάνωσης με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, στις παραπάνω περιοχές και κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, διέπραξαν συνολικά 72 κλοπές και 14 απόπειρες κλοπής οχημάτων, ενώ προκάλεσαν και πυρκαγιά σε ένα από τα παραπάνω οχήματα που είχαν αφαιρέσει, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε αυτό.

Πέντε κλοπές και μία απόπειρα κλοπής αντικειμένων και εξαρτημάτων από οχήματα, 17 κλοπές και τέσσερις απόπειρες κλοπής σε καταστήματα και επιχειρήσεις, 8 κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε οικίες και τρεις αρπαγές τσαντών.

Το σύνολο των παραπάνω αφαιρεθέντων οχημάτων και μέρος από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον  Ανακριτή Κορίνθου.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων και η τυχόν εμπλοκή περισσοτέρων ατόμων στην εγκληματική ομάδα.

news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση