Τσίπρας – Τραμπ: Στο Blair House θα φιλοξενηθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός [pics]

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2017 21:11 Τσίπρας – Τραμπ: Στο Blair House θα φιλοξενηθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός [pics]

Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στις ΗΠΑ από τις 14 έως τις 18 Οκτωβρίου, ενώ η συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ είναι προγραμματισμένη για τις 17 Οκτωβρίου.

Οικονομία, επενδύσεις, άμυνα, κυπριακό, ελληνοτουρκικές σχέσεις και ο γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας, είναι τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ατζέντα των συνομιλιών του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Ενδεικτικό της σημασίας της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσινγκτον, είναι το γεγονός ότι ο Τραμπ θα τον φιλοξενήσει στο Blair House. Πρόκειται για τον προεδρικό ξενώνα, που βρίσκεται απέναντι από τον Λευκό Οίκο. Εκεί, φιλοξενούνται οι υψηλοί προσκεκλημένοι.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι δεύτερος πρωθυπουργός της Ελλάδας που θα φιλοξενηθεί στο Blair House, μετά τον Κώστα Σημίτη.

Δείτε φωτογραφίες

Τραμπ

Τσίπρας

 

«Πιστεύω ότι αυτή η ημερομηνία (17 Οκτωβρίου) είναι ακριβής», δήλωσε η Σάντερς στους δημοσιογράφους στην συνέντευξη Τύπου, σε ερώτηση σχετικά με την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο.

Συνάντηση με Λαγκάρντ

Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (06.10.2017), ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στον Λευκό Οίκο, ζήτησε συνάντηση και με την Κριστίν Λαγκάρντ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συναντήσει τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, το απόγευμα της 16ης Οκτωβρίου.

newsit.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση