Τσίπρας στο Σικάγο: Επενδύσεις, ενέργεια, μπάσκετ, «παράπονα»… σινεμά!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017 21:17 Τσίπρας στο Σικάγο: Επενδύσεις, ενέργεια, μπάσκετ, «παράπονα»… σινεμά!

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ντικ Ντέρμπιν συζήτησαν για τη στήριξη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα, τις προοπτικές επενδύσεων στη χώρα μας, τις περιφερειακές εξελίξεις και το αμερικανικό ενδιαφέρον για την ενέργεια.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη στήριξη που είχε η Ελλάδα το 2015 από τις ΗΠΑ και η οποία σήμερα είναι ακόμα πιο ισχυρή στην πορεία ανάκαμψης της Ελλάδας.

Σε αυτό τον τομέα είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο ρόλος της Γερουσίας των ΗΠΑ, γεγονός που, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, αποτυπώθηκε στη συνάντηση με τον Γερουσιαστή Ντέρμπιν.

Οι επενδύσεις

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έγινε συζήτηση για ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα. Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στην αναπτυξιακή πορεία στην οποία βρίσκεται πλέον η χώρα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Γερουσιαστής του Ιλινόι τόνισε από την πλευρά του την ανάγκη να υπάρξουν αμερικανικές επενδύσεις, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά και για γεωπολιτικούς.

Επιπλέον, συζητήθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις στην περιοχή. Έγινε επίσης εκτενής συζήτηση στα θέματα που αφορούν την ενέργεια, με δεδομένο το ενδιαφέρον της αμερικανικής πλευράς.

Τέλος, τονίστηκε ότι το Σικάγο ήταν μια πόλη που ξεπέρασε δυσκολίες του παρελθόντος, καταφέρνοντας να γίνει ένα κέντρο καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας στις ΗΠΑ, επομένως υπάρχουν πολλά που  μπορεί να πάρει η Ελλάδα από αυτό το παράδειγμα.

Μπάσκετ και… παράπονα

Ο Ντικ Ντέρμπιν υποδέχθηκε με εγκάρδιο τρόπο τον Αλέξη Τσίπρα. Στην αρχή της συνάντησης παρών ήταν και ο Αλέξης Γιαννούλιας, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών της Πολιτείας του Ιλινόι με το κόμμα των Δημοκρατικών 2006-2011. επίσης, διεκδίκησε την έδρα του Μπαράκ Ομπάμα όταν έγινε πρόεδρος.

Κατά τον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο Ντ. Ντέρμπιν (γερουσιαστής του Ιλινόι με το κόμμα των Δημοκρατικών -εκ των πιο επιφανών μελών των Δημοκρατικών στη Γερουσία και με επιρροή) είχε ένα… παράπονο να κάνει τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Αστειεύτηκε ότι όταν είχε έρθει στην Ελλάδα με τον Αλ. Γιαννούλια, οι εφημερίδες τότε έγραψαν για επιστροφή του Γιαννούλια στη χώρα του, ενώ δεν ανέφεραν ποτέ το δικό του όνομα.

Ο πρωθυπουργός, λόγω της παρουσίας του στην πόλη όλου έγραψε ιστορία ο Μάικλ Τζόρνταν με τους Σικάγο Μπουλς, αναφέρθηκε στον κ. Γιαννούλια λέγοντας ότι είναι καλός σουτέρ.

Εντυπωσιασμένος ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Ντικ Ντέρμπιν καλωσόρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό στην πόλη. Ο Αλέξης Τσίπρας του είπε ότι είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται το Σικάγο.

Μια πόλη που, όπως πρόσθεσε, τον εντυπωσιάζει συν τοις άλλοις και λόγω της αρχιτεκτονικής της και η οποία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ίδιο λόγω των σπουδών του ως πολιτικός μηχανικός.

Τα Cinespace Film Studios και ο… Σταχτοπούτος

Μετά τη συνάντηση με τον Δημοκρατικό Γερουσιαστή, ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκίνησε την επίσκεψη στα Cinespace Film Studios. Συναντήθηκε με τον πρόεδρό τους στο Σικάγο, Alex Pissios. Η ιστορία της ζωής του Άλεξ Πίσσιου μοιάζει με το παραμύθι της… Σταχτοπούτας!

Εν συνεχεία, ο πρωθυπουργός θα ξεναγηθεί σε ορισμένα πλατώ μεγάλων παραγωγών.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν για να γίνουν τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα, δεδομένου του νέου ευνοϊκού πλαισίου που υπάρχει στον τομέα των παραγωγών στη χώρα μας.

Η ιστορία των Cinespace Film

Τα κινηματογραφικά στούντιο «Cinespace» αποτελούν από τα μεγαλύτερα στις ΗΠΑ μετά από εκείνα που εδρεύουν στο Λος Άντζελες. Διαθέτουν στις εγκαταστάσεις τους 30 stages (το καθένα από τα οποία μπορεί να περιλαμβάνει και πέραν του ενός set). Έχουν και 20 επιπλέον stages στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Τορόντο του Καναδά.

Ο πρόεδρος των στούντιο στο Τορόντο, Στέλιος Μιρκόπουλος (σ.σ. θείος του Alex Pissios) ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο και τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ για το πώς ξεκίνησε η «οικογενειακή επιχείρηση» των Cinespace Studios.

Τα Cinespace Film Studios έχουν κάνει πολλές από τις μεγαλύτερες παραγωγές ταινιών αλλά και τηλεοπτικών σειρών που έχουν συναντήσει εξαιρετικά μεγάλη απήχηση στο κινηματογραφικό κοινό παγκοσμίως.

Ανάμεσά τους το μιούζικαλ «Chicago», η πρόσφατη «Πομπηία», «Divergent» και ορισμένα «blockbuster» όπως «Transformers» και ορισμένα «επεισόδια» του «Resident Evil». Επίσης την πασίγνωστη σειρά «Empire» και τα: «Chicago P.D.» και «Chicago Fire».

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση