Έκτακτη σύσκεψη Μέρκελ - Σόιμπλε το Σάββατο για το πρόγραμμα της Ελλάδας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015 09:49 Έκτακτη σύσκεψη Μέρκελ - Σόιμπλε το Σάββατο για το πρόγραμμα της Ελλάδας

Οι δύο πολιτικοί της Γερμανίας δεν θέλησαν να γίνει γνωστή αυτή η συνάντηση με κυβερνητικούς αξιωματούχους ούτε να επιβεβαιώνουν τη συνάντηση Μέρκελ-Σόιμπλε αλλά ούτε και να την επιβεβαιώνουν.

Ωστόσο, γερμανοί δημοσιογράφοι επιβεβαιώσαν πως το Σάββατο, η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ θα έχει συνάντηση με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε με αντικείμενο το ελληνικό πρόγραμμα.

Το Βερολίνο είναι άκαμπτο στο γεγονός να παραταθεί το υφιστάμενο πρόγραμμα και δεν επιθυμούν να θιγεί ο βασικός πυρήνας του προγράμματος.

Το μόνο ουσιαστικά που δέχονται είναι η αλλαγή του ονόματος της τρόικας, αλλά επιμένουν πως αυτοί οι θεσμοί θα κάνουν την ίδια δουλειά με την τρόικα. καθώς όπως επισημαίνουν από τη στιγμή που υπάρχει πρόγραμμα θα υπάρξει και επιτήρηση.

Πάντως, πληροφορίες από το Βερολίνο αναφέρουν πως ο κ. Σόιμπλε για την επόμενη Δευτέρα που είναι το κρίσιμο Eurogroup έχει κλείσει δωμάτιο στις Βρυξέλλες, κάτι που σημαίνει πως γνωρίζει πως οι διαβουλεύσεις θα είναι μακροχρόνιες.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση