Τσίπρας: Οι στόχοι επιτεύχθηκαν

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 08:12 Τσίπρας: Οι στόχοι επιτεύχθηκαν

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάνοντας συνολικό απολογισμό για τα αποτελέσματα της επίσημης επίσκεψης του στις ΗΠΑ.

«Το ταξίδι πήγε εξαιρετικά  καλά, οι στόχοι επετεύχθησαν» τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε Ελληνες δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στις ΗΠΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας έπειτα απο ένα πενθήμερο εντατικών επαφών στο Σικάγο και την Ουάσινγκτον έκανε έαν απολογισμό του ταξιδιού λέγοντας ότι υπάρχει μια κοινή παραδοχή ότι η Ελλάδα επιστρέφει, ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής.

«Μου έκανε θετική εντύπωση κυρίως με τους επιχειρηματίες είτε στις ΗΠΑ είτε σε άλλα μέρη εκτός Ελλάδας ότι συζήτηση επικεντρώθηκε στα χρόνια  προβλήματα που αντιμετώπιζε η χώρα όπως  η επιτάχυνση  στις δικαστικές αποφάσεις, τη γραφειοκρατία και την πολυνομία».

Σε ότι αφορά τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο τόνισε ότι υπήρξε η ευρύτατη δυνατή υποστήριξη στην Ελλάδα και στάθηκε στις θετικές αναφορές του Ντόναλντ Τραμπ στις μεταρρυθμίσεις.

Σε ότι αφορά στη συμφωνία για την αναβάθμιση των F 16 ο πρωθυπουργός είπε ότι πάνω από το μισό του κόστους δεν θα καταβληθεί από την ελληνική πλευρά.

«Δεν είναι οικονομικό το ζήτημα αλλά γεωπολιτικό» . 

Κυβερνητικές πληροφορίες επεσήμαναν ότι η αναβάθμιση θα κοστίσει 1,1δις ευρώ σε βάθος δεκαετίας και το υπόλοιπο το κόστους της κατασκευής θα το καλύψει η αμερικανική πλευρά και η τελική συμφωνία θα υπογραφεί μέχρι την άνοιξη του 2018.

Δεν υπάρχει κανείς που αμφισβητεί την αναγκαιότητα της αναβάθμισης τόνιζαν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές εξέφραζαν απορία για τη σπουδή της αντιπολίτευσης να ασκήσει κριτική. Είναι όμως στη διάθεση τους ο πρωθυπουργός αν τους το ζητήσει για ενημέρωση στη Βουλή.

news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση