Ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Α. Τσίπρα: Τη Δευτέρα κατά 99,9% θα κλείσει η συμφωνία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015 12:23 Ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Α. Τσίπρα: Τη Δευτέρα κατά 99,9% θα κλείσει η συμφωνία

Απόλυτα σίγουρος πως στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα η συμφωνία θα κλείσει κατά 99,9% εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, ο Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας σε εκπομπή του Mega.

Όπως τόνισε ο κ. Φλαμπουράρης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να γίνει μία νέα Σύνοδος Κορυφής με αποκλειστικό θέμα το ελληνικό ζήτημα.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% έχει γίνει σχεδόν αποδεκτός από τους περισσότερους εταίρους, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει εάν σε αυτούς συγκαταλέγονται και οι Γερμανοί.

Για τη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε πως μέχρι χτες το βράδυ η πορεία των διαπραγματεύσεων πήγαινε καλά, αλλά σημείωσε με νόγημα πως "αυτό δεν σημαίνει πως θα πάνε τα πράγματα καλά μέχρι τέλους".

Σχετικά με τα αγκάθια της διαπραγμάτευσης, ο κ. Φλαμπουράρης επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση αντιστέκεται στο θέμα των εργασιακών αλλαγών και αρνείται το 3% για πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις υπογράμμισε πως ότιγ για οτιδήποτε υπάρχει σύμβαση αυτό δεν αλλάζει.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση