ΣΥΡΙΖΑ: Ανήθικες οι προσφυγές βουλευτών για αναδρομικά

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017 16:12 ΣΥΡΙΖΑ: Ανήθικες οι προσφυγές βουλευτών για αναδρομικά

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή δημοσίευμα το οποίο υποστηρίζει ότι συνολικά οι προσφυγές ανέρχονται σε 160 και ήδη έχουν δικαιωθεί οι 100, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «ντροπιαστική» πράξη σε «συνθήκες κρίσης».

Πολιτικά ανήθικες χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις προσφυγές δεκάδων πρώην βουλευτών για την εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου, αναδρομικά από το 2009 και μετά.

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου το οποίο υποστηρίζει ότι συνολικά οι προσφυγές ανέρχονται σε 160 και ήδη έχουν δικαιωθεί οι 100, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «ντροπιαστική» πράξη σε «συνθήκες κρίσης».

Ειδικότερα, τονίζει ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τοποθετηθεί έγκαιρα και με σαφήνεια σχετικά με τις προσφυγές πρώην βουλευτών στα δικαστήρια, για την εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου, αναδρομικά από το 2009 και μετά, καταδικάζοντας αυτή την πράξη ως ντροπιαστική σε συνθήκες κρίσης» και προσθέτει: «Είχαμε καλέσει, ήδη από το 2011, όλους  όσοι προσέφυγαν, να αποσύρουν κάθε διεκδίκηση. Η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να είναι νόμιμη, αλλά δεν είναι καθόλου πολιτικά ηθική».

Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα το ποσό που θα κληθεί να δώσει το δημόσιο κυμαίνεται κατ’ ελάχιστο από 15 εκατ. ευρώ και μπορεί να φτάνει ακόμη και στα 50 εκατ. ευρώ, εφόσον εκδικαστούν και τελεσιδικήσουν όλες οι προσφυγές.

Μεταξύ αυτών υπενθυμίζεται ότι συγκαταλέγεται και ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

πηγή: news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση