Χίος: Σκαρφάλωσαν στα δέντρα να αποφύγουν την βροχή – 400 άνθρωποι αβοήθητοι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017 09:02 Χίος: Σκαρφάλωσαν στα δέντρα να αποφύγουν την βροχή – 400 άνθρωποι αβοήθητοι

Σύμφωνα με τον politischios.gr η ακριβοπληρωμένη Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής πιάστηκαν στον ύπνο. Αποτέλεσμα οι πλεονάζοντες μετανάστες να παραμένουν εκτεθειμένοι στη βροχή.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην απόγνωσή τους, χρησιμοποίησαν τις κουβέρτες που τους δόθηκαν και με τη χρήση καλαμιών έστησαν όπως – όπως πρόχειρες σκηνές είτε πάνω στο χώμα και στη λάσπη, είτε ακόμα και πάνω στα δέντρα!

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές και περιγράφουν περίτρανα την ανοργανωσιά αλλά και την περιφρόνηση της ανθρώπινης ύπαρξης.

Επιβεβαιώνουν τα γερμανικά δημοσιεύματα

Για «καταστροφικές συνθήκες σε υπερπλήρεις καταυλισμούς» κάνει λόγο ανταπόκριση στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Handelsblatt. Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων, «σχεδόν 15.000 πρόσφυγες πολέμου και άνθρωποι που μετανάστευσαν λόγω φτώχειας βρίσκονται καθηλωμένοι στα ελληνικά νησιά και καλούνται να ζήσουν εκεί κάτω από καταστροφικές συνθήκες. Σε υπερπλήρεις σκηνές και χωρίς επαρκή πρόσβαση σε τροφή και νερό».

Η Handelsblatt επισημαίνει ότι «η Αθήνα δέχεται ολοένα αυξανόμενες πιέσεις διεθνώς εξαιτίας των άθλιων συνθηκών στους προσφυγικούς καταυλισμούς. Οργανώσεις αρωγής όπως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, πολιτικοί της τοπικής αυτοδιοίκησης  από τα νησιά που πλήττονται και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εδώ και εβδομάδες σημαίνουν επανειλημμένα συναγερμό.

Αναφορά στην απελπιστική κατάσταση των προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου κάνει και ανταπόκριση στην ηλεκτρονική έκδοση της αυστριακής Der Standard. Ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα σημειώνει ότι «οι (σ.σ. προσφυγικές) ροές στα ελληνικά νησιά συνεχίζονται απρόσκοπτα. Μη κυβερνητικές οργανώσεις ζητούν τώρα να σταματήσει ο εγκλεισμός των προσφύγων». Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός είχε δηλώσει πριν από έναν χρόνο ενώπιον υποστηρικτών του ότι η προσφυγική κρίση θα επιλυθεί με «αλληλεγγύη και αίσθημα φιλοξενίας», όπως γράφει η Der Standard, η οποία σχολιάζει: «Τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα πρέπει να ηχούν χλευαστικά στα αυτιά των προσφύγων στη Λέσβο, στη Χίο και στη Σάμο. Τίποτα δεν έχει επιλυθεί εκεί. Ακριβώς το αντίθετο μάλιστα».

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση