Καταδικάστηκε ο Διώτης για τη λίστα Λαγκάρντ -Σε 10 χρόνια φυλάκιση με αναστολή

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017 11:08 Καταδικάστηκε ο Διώτης για τη λίστα Λαγκάρντ -Σε 10 χρόνια φυλάκιση με αναστολή
Σε φυλάκιση δέκα ετών με αναστολή καταδίκασε ομόφωνα τον Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, σχετικά με υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κ. Διώτη επειδή δεν αξιοποίησε τα στοιχεία που περιλαμβάνονταν στη λίστα των Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC. Παράλληλα αναγνώρισε πως οι ενέργειες στις οποίες προέβη, έγιναν προκειμένου να μην ωφεληθούν, δηλαδή να μην ελεγχθούν τα 2.059 πρόσωπα της λίστας.

Υπενθυμίζουμε ότιπριν από λίγες ημέρες, η εισαγγελέας Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, είχε ζητήσει την απαλλαγή του κ. Διώτη, υποστηρίζοντας πως η παράδοση του επίμαχου αρχείου με τα ονόματα στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, αναιρεί οποιονδήποτε δόλο για τον κατηγορούμενο.

Τότε η εισαγγελέας είχε υποστηρίξει επίσης ότι οι χειρισμοί του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ δεν προκάλεσαν ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο και άρα δεν στοιχειοθετούνταν η κατηγορία της απιστίας που τον βάραινε.


Πηγή: iefimerida.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση