Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατηγορητήριο "φωτιά" για τον 29χρονο με τα τρομοδέματα – "Ήθελε να βλάψει τη χώρα, να εκφοβίσει τον πληθυσμό" – Δεύτερη ποινική δίωξη

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017 17:18 Κατηγορητήριο "φωτιά" για τον 29χρονο με τα τρομοδέματα – "Ήθελε να βλάψει τη χώρα, να εκφοβίσει τον πληθυσμό" – Δεύτερη ποινική δίωξη

Σε βάρος του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, των τρομοκρατικών πράξεων προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους σε πρόκληση κοινού κινδύνου και των τρομοκρατικών πράξεων για παράνομη κατοχή πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων.

Το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που απαγγέλθηκε σε βάρος του οι πράξεις αυτές «τελέστηκαν με τρόπο σε έκταση και υπό τις συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά τη χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν έναν πληθυσμό και να βλάψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές της χώρας».

Επίσης σε βάρος του νεαρού συλληφθέντα ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλαστογραφία με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από κοινού και κατ’ επάγγελμα και διακίνηση ναρκωτικών.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε ενώπιον ανακριτή και ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη (01.11.2017) στις 12:00. Στον ειδικό εφέτη ανακριτή, όσον αφορά στα τρομοδέματα, θα οδηγηθεί την Τρίτη (31.10.2017) στις 14:00.

Δεύτερος συλληφθείς

Ένας ακόμα συλληφθέντας που σχετίζεται με την υπόθεση (συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας) έχει κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα για κατοχή κροτίδων και παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για να δικαστεί αύριο (30.10.2017).

newsit.gr