Ατζέντες και usb στην κατάληψη GARE στα Εξάρχεια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 10:04 Ατζέντες και usb στην κατάληψη GARE στα Εξάρχεια

Δεκατρία «κόκκινα» σημειωματάρια-ατζέντες με εξώφυλλα, usb, Hellas Cars, και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων που βρέθηκαν στον 2ο όροφο της κατάληψης GARE στα Εξάρχεια, συγκέντρωσε το αστυνομικό ενδιαφέρον, όπως και αντίστοιχες σημειώσεις ενός βιβλίου-ατζέντα με τις δραστηριότητες της κατάληψης.

Έτοιμες «εκρηκτικές» βόμβες μολότοφ, δεκάδες υπό κατασκευή, φιαλίδια προπανίου, φωτογραφικές μηχανές, φορητές συσκευές ενδοεπικοινωνίας, αποθηκευτικά μέσα usb, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, συσκευές κινητών τηλεφώνων, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένα αεροβόλο πιστόλι, κροτίδες, χάρτης του… Μουσείου της Ακρόπολης, συνθέτουν ένα μέρος των ευρημάτων, που συνέλεξαν οι αστυνομικοί μέσα από την κατάληψη της οδού Καλλιδρομίου 74.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για «οπλοστάσιο» συμπλοκών με αστυνομικές δυνάμεις και όχι μόνο, το οποίο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, στο εσωτερικό του κτιρίου της κατάληψης GARE. Οι δύο Γερμανοί υπήκοοι που συνελήφθησαν, 23 και 18 χρόνων, αρχικά είχαν δηλώσει… Ουκρανοί, ενώ ο 22χρονος Έλληνας, φοιτητής στο Πάντειο, δήλωσε και αυτός αλλοδαπός! Το 2016 είχε συλληφθεί για επεισόδια στην Ελληνοαμερικανική Ένωση στην οδό Μασσαλίας και ρίψεις μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στο Πολυτεχνείο, ενώ το 2017 ήταν ανάμεσα στα άτομα που εξέφρασαν την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους στον συλληφθέντα Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου και άλλον γνωστό αντιεξουσιαστή. Ο 44χρονος που είχε κατηγορηθεί για την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, τις στιγμές της αστυνομικής επιχείρησης, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.,  περιορίστηκε να πετά πέτρες και να βρίζει εναντίον των αστυνομικών.

Ανάμεσα στα «σοβαρά» ευρήματα, οι αστυνομικοί εντόπισαν πέντε βαριοπούλες, γάντια, αντιασφυξιογόνες μάσκες, δεκάδες ξύλινα κοντάρια, μεταλλικές βέργες, μπουκάλια, μπιτόνια, πυροσβεστήρες, αφίσες για τις καταλήψεις όπως: «Αναρχική συλλογικότητα για την μαχητική προλεταριακή ανασυγκρότηση», «Στα φλεγόμενα οδοφράγματα καίγεται η ιστορία του κρατικού κανιβαλισμού και γεννιέται η δική μας». Τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, συνέλεξαν επίσης βούρτσες μαλλιών, οδοντόβουρτσες, ξυριστικές μηχανές μέχρι και… προφυλακτικά!

Όλα τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ από όλους τους ορόφους του κτιρίου και τα ευρήματα ελήφθησαν φωτογραφίες, και έγινε εξονυχιστική εξερεύνηση λήψης βιολογικού-γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων.

Οι συλληφθέντες, που πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Τετάρτη, κατηγορούνται για διατάραξη οικιακής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, ψευδής ανωμοτί κατάθεση, περί όπλων και φωτοβολίδων, ενώ ο 44χρονος κατηγορείται επιπλέον για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικών (πέτρες) και εξύβριση.    

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση