Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΔ: Πλαστά τα έγγραφα που κατέθεσε ο Καμμένος

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 13:47 ΝΔ: Πλαστά τα έγγραφα που κατέθεσε ο Καμμένος

Σε βαρύτατες καταγγελίες εναντίον του υπουργού Άμυνας προχώρησαν οι τομεάρχες Εσωτερικών Μάκη Βορίδης και Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σε βαρύτατες καταγγελίες εναντίον του υπουργού Άμυνας προχώρησαν οι τομεάρχες Εσωτερικών Μάκη Βορίδης και Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος σε έκτακτη συνέντευξη τύπου για την υπόθεση της πώλησης στρατιωτικού υλικού στην Σαουδική Αραβία. Στην αξιωματική αντιπολίτευση παρουσίασαν μια σειρά από έγγραφα για τα οποία αμφισβητούν την γνησιότητα τους. «Βλέπετε να υπάρχει αριθμός πρωτοκόλλου; Βλέπετε σε ποιον κατατίθεται; Δεν υπάρχει καμία σφραγίδα επικυρώσεως» είπε χαρακτηριστικά ο Μάκης Βορίδης με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο να προσθέτει «Αποδεικνύεται πλέον πως τα έγραφα που κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος πλαστά. Η ΝΔ αμφισβητεί την γνησιότητα τους και έχει βάσιμες υπόνοιες». «Έχουν χρησιμοποιηθεί ψευτοέγγραφα για εξαπάτηση κοινοβουλίου. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά της ανάκρισης» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης.  

Για την αξιωματική αντιπολίτευση θεωρείται βέβαιο πως ο Βασίλης Παπαδόπουλος ήταν μεσάζοντας, κάτι που απαγορεύεται από την ελληνική νομοθεσία και υποστηρίζουν πως γνώριζε ο επιχειρηματίας τον υπουργό Άμυνας.

«Έχει αποδειχθεί πως ο κ. Παπαδόπουλος έπαιρνε αμοιβές. Δεν ήταν πληρεξούσιος ήταν μεσάζων και ο νόμος έχει παραβιαστεί. Ο Πάνος Καμμένος έχει παραβεί τα καθήκοντα του» είπε ο Μάκης Βορίδης.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση και επισημάνθηκε αρκετές φορές στην συνέντευξη τύπου είναι ότι η εταιρεία του Βασίλη Παπαδόπουλου με έδρα την Αξιούπολη στο Κιλκίς βρίσκεται να εκπροσωπεί την Σαουϊδική Αραβία , την Κένυα την Ιορδανία, κ.ο.κ.  «Ο κ. Αντελ αλ Σαίφ που υπογράφει στο κείμενο της εξουσιοδότησης για τον Βασίλη Παπαδόπουλο, δεν έχει την δυνατότητα να δεσμεύει την Σαουδική Αραβία και να ορίζει πληρεξουσίους» τόνισε ο Μάκης Βορίδης και πρόσθεσε πως το συγκεκριμένο πρόσωπο μιλά για την αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας και όχι για το επίσήμο κράτος προκειμένου να υπάρξει διακρατική συμφωνία.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζουν πως τώρα άρχισε να ξετιλίγετυαι το κουβάρι της υπόθεσης, κατηγορούν τον υπουργό Άμυνας για ψευδείς δηλώσεις και σημειώνουν πως έχουν τελεστεί αδικήματα για αυτό θα πρέπει να γίνει έρευνα σε βάθος.

Πηγή: thetoc.gr