'Εκτακτη σύσκεψη υπό τον Τσίπρα για πλειστηριασμούς & Αραβία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 15:41 'Εκτακτη σύσκεψη υπό τον Τσίπρα για πλειστηριασμούς & Αραβία

Το θέμα των πλειστηριασμών αυτή την ώρα στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή υπό τον προεδρία του Αλ. Τσίπρα.

Συνεδριάζει αυτή την ώρα στη Βουλή το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκεται το θέμα των πλειστηριασμών και τα όσα συνέβησαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών με την ένταση και τη χρήση χημικών από τα ΜΑΤ. Πληροφορίες αναφέρουν πως θα συζητηθεί και το θέμα που έχει ανακύψει με την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία.

Τζανακόπουλος: Και το τραπεζικό σύστημα και η λαϊκή κατοικία μπορούν να προστατευτούν

«Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει σε αναγκαστικό πλειστηριασμό καμία πρώτη κατοικία λαϊκής οικογένειας»,ανέφερε ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Κατά τον ίδιο το 70% των πρώτων κατοικιών στη χώρα προστατεύεται επαρκώς.

Ο ίδιος υποστήριξε πως όσα ακίνητα πλειστηριάζονται είναι υψηλότατης αξίας και αφορούν σε εξίσου «υψηλότατα» ποσά χρέους. «Θα πρέπει όσοι αντιδρούν να καταλάβουν για ποια χρέη και κοινωνικές κατηγορίες μιλάμε», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας «κατανοητή» την ένταση για αυτό το «εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα». 

Και το τραπεζικό σύστημα και η λαϊκή κατοικία μπορούν να προστατευτούν (...) Δεν πρέπει οι λαϊκές κατοικίες να καταλήξουν στα χέρια τραπεζών».

Σε ερώτηση σχετικά με τις εντάσεις που σημειώνονται κάθε εβδομάδα μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών (χθες διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους διαδηλωτές που προσπάθησαν να εισβάλουν στην αίθουσα) ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε πως ο ρόλος των δυνάμεων της αστυνομίας είναι να προστατεύσει τόσο τους συμβολαιογράφους και την διαδικασία των πλειστηριασμών όσο και να μην οξύνει τις εντάσεις.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση