Μοσκοβισί σε Τσίπρα: Πρέπει να ανταμειφθούν οι θυσίες των Ελλήνων

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2017 14:23 Μοσκοβισί σε Τσίπρα: Πρέπει να ανταμειφθούν οι θυσίες των Ελλήνων

Βούληση της Κομισιόν είναι η επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα, δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί στον Αλέξη Τσίπρα, στη συνάντηση που είχαν το πρωί του Σαββάτου στη Λισαβόνα.

Ακόμη, ο Ευρωπαίος Επίτροπος των Οικονομικών σημείωσε ότι πρέπει να ανταμειφθούν και να αποδώσουν οι θυσίες που έκαναν οι Ελληνες με τις μεταρρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της κρίσης.

«Είναι σημαντικό να έχουμε επιτυχημένα παραδείγματα, αλλά αριστερόστροφα επιτυχημένα παραδείγματα, όπως η Πορτογαλία και η Ελλάδα», είπε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι το μείζον δεν είναι μόνο η επιτυχημένη ολοκλήρωση των προγραμμάτων, αλλά «να προστατεύσουμε την κοινωνία, να προσπαθήσουμε να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη και να αντιμετωπίσουμε την ανεργία, αυτό είναι το σημαντικότερο».

Κάποιες φορές, τα νούμερα μπορεί να βγαίνουν, άλλα οι άνθρωποι υποφέρουν, σημείωσε ο πρωθυπουργός. «Συνεπώς για μενα το σημαντικότερο είναι να βρούμε έναν τρόπο όχι μόνο να υπερβούμε την κρίση, αλλά να υπερβούμε τις κοινωνικές επιπτώσεις αυτών των κακών συνταγών, των νεοφιλελεύθερων συνταγών», συμπλήρωσε.

Ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι συμμερίζεται την άποψη του κ. Τσίπρα ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, αλλά να ολοκληρωθεί με την Ελλάδα να επιστρέφει στην ανάπτυξη με βιώσιμο τρόπο, τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και κοινωνικές πολιτικές που θα μειώνουν τις ανισότητες.

Πηγή: ΑΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση