Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης για Σαουδική Αραβία: Το σκάνδαλο θα διερευνηθεί μέχρι τέλους

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2017 19:06 Μητσοτάκης για Σαουδική Αραβία: Το σκάνδαλο θα διερευνηθεί μέχρι τέλους

«Αν υπάρξει συγκάλυψη από τη σημερινή Βουλή, στην επόμενη που η ΝΔ θα έχει την πλειοψηφία, θα γίνει η διερεύνηση όλων των ευθυνών όσο ψηλά κι αν βρίσκονται» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ το Σάββατο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε δε ότι πρόκειται για «δύο σκάνδαλα». Το ένα, όπως εξήγησε, είναι αυτό καθ’ αυτό το σκάνδαλο, και το δεύτερο η επιχείρηση της κυβέρνησης να το συγκαλύψει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν ξέρει ποιο από τα δύο είναι μεγαλύτερο.

Πλειστηριασμοί

Όσον αφορά στους πλειστηριασμούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο θέμα αποτελεί ένδειξη μιας πολιτικής εξαπάτησης.

«Από το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», πήγαμε στο οι πλειστηριασμοί είναι ευλογία και αυτό είναι ίσως η μεγαλύτερη ένδειξη πολιτικής εξαπάτησης μιας κυβέρνησης, η οποία ήρθε στην εξουσία με το ψέμα και τον λαϊκισμό και βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με όλες τις υποσχέσεις που είχε δώσει στον ελληνικό λαό» είπε, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι άρχισε τους πλειστηριασμούς, όχι από τα ακριβά σπίτια και τις βίλες.

«Η Ελλάδα, με ολοένα και μεγαλύτερη ταχύτητα, αποκλίνει αντί να συγκλίνει με τις άλλες χώρες της Ευρώπης, και αντί να προοδεύει βουλιάζει σε ένα τέλμα ψέματος και αναξιοπιστίας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης,

«Δεν μας αξίζει αυτή η κυβέρνηση», σημείωσε, και δήλωσε πως η ΝΔ θα κάνει ό,τι πρέπει για να μην είναι η Ελλάδα ουραγός και επαίτης που ζητάει βοήθεια.

Επίσκεψη Ερντογάν

Για την επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι την καλωσορίζει και εξέφρασε την ελπίδα να είναι ουσιαστική και όχι για επικοινωνιακή.

Σκληρή απάντηση Τζανακόπουλου

Σχολιάζοντας την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, τόνισε πως «το να μιλάει ο κ. Μητσοτάκης των offshore και των δανείων του Κήρυκα Χανίων για στρατηγικούς κακοπληρωτές και για χρήματα που φυγαδεύθηκαν στο εξωτερικό, μόνο ως αυτοσαρκασμό μπορεί να το εκλάβει κανείς…».

newsit.gr