Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν μπορεί να ξεφύγει από τα σκάνδαλα ο Τσίπρας»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2017 19:59 «Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν μπορεί να ξεφύγει από τα σκάνδαλα ο Τσίπρας»

Όπως αναφέρει η ΝΔ, αυτός που σιωπά για τα σκάνδαλα είναι ο κ. Τσίπρας, ο οποίος επί 4 ημέρες δεν μπορεί να δώσει μια πειστική απάντηση.

Τονίζει μάλιστα πως το σκάνδαλο που προσπαθεί να αποφύγει είναι μεγάλο, ειδικά μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις ότι ο Πάνος Καμμένος διαπραγματευόταν με τον Παπαδόπουλο για την πώληση οπλικών συστημάτων αξίας 700 εκατ. ευρώ.

Μαξίμου: Ακόμα περιμένουμε το πόθεν έσχες της «αγίας οικογένειας»

Νωρίτερα απάντηση στην συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη, με την οποία δήλωσε πως δεν θα περιλάβει κανένα συγγενικό του πρόσωπο σε μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ, έδωσε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού. Όπως σημειώνει, μπορεί να διαμηνύει ότι θέλει να απαλλαγεί από τα… συγγενικά βαρίδια, όμως ακόμα δεν έχει δώσει στην δημοσιότητα το πόθεν έσχες της «αγίας οικογένειάς» του.

Το Μαξίμου τονίζει χαρακτηριστικά πως «οικογενειοκρατία δεν είναι τελικά η συμμετοχή συγγενών στην ίδια κυβέρνηση, εφόσον έχουν αυτόνομη πολιτική πορεία και παρουσία, αλλά η εκμετάλλευση της οικογενειακής πολιτικής επιρροής για να εξασφαλιστούν κάθε είδους ασυλίες«.

«Ο κ. Μητσοτάκης», αναφέρει, «μας ενημέρωσε σήμερα για την απόφασή του να ξεφορτωθεί αυτά που ο ίδιος αισθάνεται ως οικογενειακά του βαρίδια. Δικαίωμά του. Την ίδια στιγμή όμως, επιμένει να κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι η κριτική που ασκείται στη σύζυγό του δεν έχει να κάνει, ούτε με το ότι είναι γυναίκα, ούτε «άριστη» επιχειρηματίας, αλλά με το γεγονός ότι η σύζυγος του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι δημόσιο πρόσωπο και η οικονομική της δραστηριότατα πρέπει να ελέγχεται αυστηρότατα».

«Δεν μπορεί λοιπόν», επισημαίνεται, «ο κ. Μητσοτάκης, την ίδια ώρα που θέλει να βγάλει από πάνω του τη ρετσινιά της οικογενειοκρατίας, να ισχυρίζεται ότι πιθανές σκιές που αφορούν ακριβώς την οικονομική δραστηριότητα της οικογένειάς του δεν έχουν πολιτική ή νομική σημασία».

Και το σχόλιο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού καταλήγει: «Ακόμη αναμένουμε, πότε ο κ. Μητσοτάκης θα δεήσει να καταθέσει το πόθεν έσχες του για να ενημερωθεί και ο ελληνικός λαός για τις οικονομικές δραστηριότητες της αγίας οικογένειας. Η κατηγορία περί ανανδρίας, που είναι προφανώς βαθύτατα σεξιστική, καλύτερα να παραμείνει ασχολίαστη…».

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή του να μην υπάρξει κανένας συγγενής του στη μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ, ή σε άλλο πολιτειακό αξίωμα. Ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει πως ξέρει ότι αυτό είναι σκληρό και άδικο, ειδικά για την Ντόρα Μπακογιάννη.

«Ξέρω ότι αυτό είναι σκληρό και ίσως άδικο, ειδικά για την Ντόρα που έχει προσφέρει πολλά στην παράταξη και κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητές της. Είναι όμως επιβεβλημένο σε αυτή τη συγκυρία, στο πλαίσιο της αποστολής που έχω αναλάβει», εξηγεί χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. δηλώνει ακόμη ότι προτίθεται να αποσυνδέσει τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διεξαγωγή εκλογών ενώ χαρακτηρίζει την απλή αναλογική ως «δείγμα του πολιτικού αμοραλισμού του ΣΥΡΙΖΑ». Ο κ. Μητσοτάκης επαναβεβαιώνει τη βούλησή του για να ψηφιστεί, από την επόμενη Βουλή, ένας «νόμος σύγχρονος που θα εγγυάται τη δίκαιη εκπροσώπηση αλλά και την κυβερνητική σταθερότητα» ενώ υπογραμμίζει πως ο ίδιος θα πράξει ό,τι χρειαστεί για να μην περάσει η Ελλάδα  την περιπέτεια της ακυβερνησίας λόγω της απλής αναλογικής.

Αναφορικά με τους υψηλούς τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, ο κ. Μητσοτάκης  χαρακτηρίζει «άνανδρο» τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει τις επιθέσεις λάσπης προς κάθε κατεύθυνση, στοχοποιώντας ακόμη και τη σύζυγό του Μαρέβα, κάτι που ο ίδιος εντάσσει στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τραβήξει τα φώτα μακριά από το σκάνδαλο πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

Ως προς το μέλλον της οικονομίας και τα μνημόνια, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως η Ν.Δ. είναι η μόνη πολιτική δύναμη που έχει συγκροτημένο σχέδιο για να βγει οριστικά η Ελλάδα από την κρίση. «Δεν υπόσχομαι στους Έλληνες ότι ο δρόμος θα είναι εύκολος» υπογραμμίζει, προσθέτοντας ότι η στρατηγική της Ν.Δ. δεν αλλάζει: «θα συνεχίσουμε να μιλάμε για χαμηλότερους φόρους, για επενδύσεις που θα φέρουν νέες και καλύτερες δουλειές, για καλύτερα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια, για ασφαλείς γειτονιές, για καλύτερα νοσοκομεία, για μικρότερο και καλύτερο κράτος. Θα μιλάμε για το μέλλον και όχι για το παρελθόν».

Με πληροφορίες από: Καθημερινή

newsit.gr