Επιτροπή Εξοπλιστικών: Ανακάλεσε το «ναι» για τα όπλα στη Σαουδική Αραβία!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2017 17:16 Επιτροπή Εξοπλιστικών: Ανακάλεσε το «ναι» για τα όπλα στη Σαουδική Αραβία!

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, με την αναίρεση της σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων για τα όπλα στη Σαουδική Αραβία, συμφώνησαν όλα τα κόμματα, πλην της ΝΔ. Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απείχε από αυτήν την ψηφοφορία, χαρακτηρίζοντάς την «προσχηματική».

Πίσω από τις… λέξεις για την Σαουδική Αραβία

Εδώ αξίζει να σημειωθούν δύο πράγματα: Πρώτον, είναι η πρώτη φορά που η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής αναιρεί τη θετική γνώμη της για συμφωνία που έχει περάσει από το ΚΥΣΕΑ.

Δεύτερον, όπως προαναφέραμε, δεν συμμετείχε καν στην ψηφοφορία για τα όπλα στη Σαουδική Αραβία μόνο η ΝΔ. Που σημαίνει πως υπέρ της ανάκλησης τάχθηκαν και οι ΑΝΕΛ, των οποίων πρόεδρος είναι ο Πάνος Καμμένος. Ο οποίος και είχε εισηγηθεί αρχικά να γίνει η αγοραπωλησία.

Τα πρώτα… όχι για τα όπλα στην Σαουδική Αραβία είχαν έρθει από Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι

Νωρίτερα, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι ήραν την συναίνεσή τους στην συμφωνία για πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία και γενικότερα στους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Το… κλίμα μετέφερε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Εξερχόμενος της -κεκλεισμένων των θυρών- συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής, είπε ότι: «Ο κ. Πάνος Καμμένος μας ανέφερε ότι η συμφωνία δεν υφίσταται, καθώς δεν υπάρχει ανέκκλητη πίστωση (σ.σ. δηλαδή η Σαουδική Αραβία δεν κατέβαλλε τα χρήματα).

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι υποστηρίξαμε ότι η ομόφωνη σύμφωνη γνώμη για την συμφωνία της Επιτροπής που υπήρχε σήμερα, δεν υπάρχει. Άρα υπάρχει μια πολιτική της κυβέρησης και προσωπικά του Υπουργού Άμυνας. Δεν υπάρχει σύμφωνη γνώμη από πλευρά μας για δύο λόγους. Πρώτον γιατί δεν γνωρίζαμε στην Επιτροπή όσα είχαν συμβεί και έγιναν αυτό το διάστημα. Δεύτερον, για τους λόγους που αναφέρονται στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου. Γι’ αυτούς τους δύο λόγους δεν υπάρχει συναίνεση από μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού. Επίσης με όσα αναδείχθηκαν για τους χειρισμούς του ΥΠΕΘΑ και του υπουργού, πλέον δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε όλους τους χειρισμούς που κάνει για όλα τα θέματα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com