Νέα πυρά Σπυράκη για Παπαδόπουλο και Σαουδική Αραβία – Δείτε τα έγγραφα «φωτιά»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 13:41 Νέα πυρά Σπυράκη για Παπαδόπουλο και Σαουδική Αραβία – Δείτε τα έγγραφα «φωτιά»

Ο κ. Παπαδόπουλος, είπε η Μαρία Σπυράκη, καταγράφεται στο σύστημα επιτήρησης πιθανού λαθρεμπορίου όπλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως κατασκευαστής σφαιρών που βρέθηκα. στη Ράκκα.

Όπως είπε, σφαίρες που έχουν κατασκευαστεί στην περιοχή της Αξιούπολης του Κιλκίς, σύμφωνα με το έγγραφο της ΕΕ με ημερομηνία Ιουλίου του 2014, βρέθηκαν στη Ράκκα.

«Καλούμε την κυβέρνηση να μας εξηγήσει αν ήλεγξε ή όχι τον κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος εμφανίστηκε ως ενδιάμεσος, μεταφορέας και ενδιαφερόμενος να επενδύσει στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Δείτε εδώ τα έγγραφα που παρουσίασε η ΝΔ

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις τον βρίσκεις από κάτω υποστήριξε η Σπυράκη, ενώ κάλεσε τους υπουργούς Αμύνης και Εξωτερικών να προσέλθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. «Το θέμα δεν έχει κλείσει για τη ΝΔ και δεν πρόκειται να κλείσει, μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση», κατέληξε η κ. Σπυράκη.

Παραίτηση Κοντονή

Η Δικαιοσύνη έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στο υπουργείο Δικαιοσύνης και αυτό είναι σοβαρό θεσμικό πρόβλημα, δήλωσε η κ. Σπυράκη. Εξήγησε ότι αυτός είναι ο λόγος που η ΝΔ ζητά την αποπομπή του Σταύρου Κοντονή. Αναφέρθηκε σε παλαιότερη δήλωση του πρωθυπουργού «που έκανε αναφορά σε θεσμικά εμπόδια».

Ιδιωτικοποιήσεις

Το συμπληρωματικό μνημόνιο περιλαμβάνει έναν στόχο ιδιωτικοποιήσεων που περιμένουμε να τον υλοποιήσει η κυβέρνηση, δήλωσε η Μαρία Σπυράκη. Και πρόσθεσε: «υπάρχουν προβλήματα, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει δείξει πολιτική βούληση να προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις».

Η εκπρόσωπος της ΝΔ έκανε ειδική αναφορά στα Ελληνικά Πετρέλαια, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση τα χρησιμοποιεί ως όχημα προσλήψεων και για χρηματοδότηση φιλικών της Μέσων Ενημέρωσης. Μαρία Σπυράκη Σαουδική Αραβία Νέα Δημοκρατία

Σκοπιανό

Σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, είπε ότι η εθνική θέση, όπως διαμορφώθηκε στο Βουκουρέστι από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, είναι μία ονομασία για όλες τις χρήσεις.

Αναφέρθηκε στην πρόσφατη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα κατά την τετραμερή διάσκεψη στο Βελιγράδι. Ο πρωθυπουργός δήλωσε: «ίσως το 2018 να είναι ένα έτος, όπου θα μπορούσαμε να έχουμε μια θετική εξέλιξη σε ένα χρόνιο πρόβλημα, αν η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων αποφασίσει να κάνει ουσιαστικά βήματα προς τα μπρος. Αν σταματήσει μια αχρείαστη ρητορική, ότι αποτελούν τους μοναδικούς απογόνους των Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αν σταματήσει μια αλυτρωτική ρητορική και ταυτόχρονα αποδεχτεί μια λύση στην ονομασία, αμοιβαία αποδεκτή με τους γείτονες».

Καλούμε τον πρωθυπουργό, είπε η Μαρία Σπυράκη, να εξηγήσει στους Έλληνες τι σημαίνει η δήλωσή του «να σταματήσουν να λένε ότι αποτελούν τους μοναδικούς απογόνους των Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Μεταβιβάσεις Μέσων Ενημέρωσης

Η Μαρία Σπυράκη αναφέρθηκε στις μεταβιβάσεις Μέσων Ενημέρωσης σημειώνοντας ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται μεταβιβάσεις ΜΜΕ και καναλιών, για να προσθέσει: «Θεωρούμε ότι θα γίνει έλεγχος του «Πόθεν Έσχες» όσων εμπλέκονται και ότι η ανεξάρτητη Αρχή θα κάνει την δουλειά της».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com