Μητσοτάκης: Ο «εθνικός μεσάζων» πουλά όπλα στους τζιχαντιστές και δεν κουνιέται φύλλο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 20:10 Μητσοτάκης: Ο «εθνικός μεσάζων» πουλά όπλα στους τζιχαντιστές και δεν κουνιέται φύλλο

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως οι νέοι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην πολιτική, κατηγορώντας ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση τόσο για το θέμα της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία όσο και για την αντιπαράθεση με τη Δικαιοσύνη.

Όπως είπε, «ο κ. Παπαδόπουλος, ο εθνικός μεσάζων, έχει πουλήσει όπλα στον ISIS και δεν κουνιέται φύλλο». Πρόσθεσε επίσης πως η κυβέρνηση δεν σέβεται τη διάκριση των εξουσιών και πραγματοποιεί επιθέσεις στη Δικαιοσύνη. «Αν πριονίσουμε το κλαδί της Δημοκρατίας που καθόμαστε, αν απαξιώνονται οι θεσμοί, το μέλλον είναι δυσοίωνο. Ευθύνη των νέων είναι η διατήρηση των θεσμικών αρμών της Δημοκρατίας» είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας πως η ΝΔ θέλει να βγάλει από τη μέση τα εμπόδια και να πείσει τους νέους ότι μπορούν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο και να πιστέψουν στο δικό τους μέλλον.

«Νέοι άνθρωποι αισθάνονται, πιστεύουν ότι θα ζήσουν χειρότερα από τη γενιά των γονιών τους. Στο χέρι σας είναι να μην το επιτρέψετε. Η πολιτική είναι συμμετοχή. Οι πολιτικές εξελίξεις διαμορφώνονται από τους παρόντες, από αυτούς που στέκονται απέναντι στον κυνισμό μιας γενιάς που μεγάλωσε μέσα στην κρίση και παίρνουν τον έλεγχο της ζωής τους στα χέρια τους» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Ανέφερε μάλιστα ότι ο Αλέξης Τσίπρας παρήγαγε τις χειρότερες παθογένειες ενός συστήματος που υποτίθεται θα πολεμούσε.

«Να μην έχουμε ένα κράτος – δυνάστη»

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ευκαιρίες και αξιοκρατία αλλά και για ένα κράτος-δυνάστη που παίρνει παίρνει περισσότερα από τη μια τσέπη για να γυρίσει λιγότερα στην άλλη επισημαίνοντας πως η ΝΔ αλλάζει πιάνοντας τον σφυγμό της κοινωνίας. «Έχουμε υποχρέωση να αλλάζουμε και να προσαρμοζόμαστε. Να ταράξετε τα νερά και να καταθέτετε προτάσεις.. Πως θα μπορέσουμε να απελευθερώσουμε τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, πως θα μειώσουμε τους φόρους, πως θα εξορθολογήσουμε την παιδεία μας..» είπε προσθέτοντας πως η ΝΔ στις προτάσεις της θα είναι τολμηρή.

«Πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας και σε ένα κράτος που θα μπορεί να αναδιανέμει την ανάπτυξη με δίκαιο τρόπο, πιστεύουμε στην ανάγκη της αλληλεγγύης. Η ΝΔ είναι ένα κόμμα χωρίς ταξικό πρόσημο» συνέχισε, χαρακτηρίζοντας την παιδεία ως ένα διαβατήριο για ένα καλύτερο αύριο.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com