Νέα έγγραφα από Λοβέρδο στην Βουλή- Ο Παπαδόπουλος είχε ζητήσει αρχικά τα 300.000 βλήματα για την Ιορδανία!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 17:31 Νέα έγγραφα από Λοβέρδο στην Βουλή- Ο Παπαδόπουλος είχε ζητήσει αρχικά τα 300.000 βλήματα για την Ιορδανία!

Νέα έγγραφα κατέθεσε στην Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μάλιστα τονίζει ότι η Πάνος Καμμένος γνώριζε από πριν τον Βασίλη Παπαδόπουλο, και δεν ισχύουν οι αντίθετοι ισχυρισμοί του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος μιλά για έναν «σκοτεινό ρόλο του μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου», που σύμφωνα με τα έγγραφα τον Ιούνιο του 2016 είχε προσεγγίσει την κυβέρνηση για αγορά 300.000 βλημάτων από την Ιορδανία.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ρωτά τον Πάνο Καμμένο για το ποιες ήταν οι δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί σε πολιτικό επίπεδο έναντι του Βασίλη Παπαδόπουλου.

Ζητά επίσης επεξηγήσεις και για τον αν αυτές οι δεσμεύσεις ήταν ηθικού ή υλικού περιεχομένου.

Στο κείμενο της ερώτησής του αναφέρει ότι «Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις του κ. Πάνου Καμμένου ότι δεν γνωρίζατε τον μεσάζοντα Β. Παπαδόπουλο, από ένα σχετικό έγγραφο προκύπτει ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε εμφανιστεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 20 Ιουνίου 2016 με γραπτή πρόταση διαμεσολάβησης σε πώληση πυρομαχικών του ελληνικού στρατού στο Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας.

Ιδιαίτερη εντύπωση και θέτει εύλογα ερωτήματα το γεγονός ότι μετά την εμφάνιση του κ. Παπαδόπουλου αξιολογήθηκαν ως διαθέσιμα προς πώληση τα συγκεκριμένα πυρομαχικά στις 27 Ιουνίου 2016».

Και καταλήγει λέγοντας πως «όπως μάλιστα προκύπτει από ιδιόχειρη επισημείωση σε έγγραφο εσωτερικής αλληλογραφίας του ΥΠΕΘΑ η δρομολόγηση διαδικασίας πώλησης έγινε «καθ’ υψηλήν επιταγήν» αφού αναγράφεται ρητώς ότι υπάρχουν δεσμεύσεις σε πολιτικό επίπεδο.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση