Οι Έλληνες κάνουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο εξωτερικό! Τουριστικά πακέτα ούτε για… δείγμα!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 09:41 Οι Έλληνες κάνουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο εξωτερικό! Τουριστικά πακέτα ούτε για… δείγμα!

Όσα τουριστικά πακέτα για το εξωτερικό υπήρχαν, έχουν πουληθεί και οι «τσουχτερές» τιμές στο εσωτερικό διώχνουν τους… Έλληνες και τους «αναγκάζουν» να περάσουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο εξωτερικό.

Οι τουριστικοί πράκτορες έχουν «ξεπουλήσει» ό,τι πακέτο υπήρχε για ευρωπαϊκούς προορισμούς και όχι μόνο ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων! Αυτό δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εν Ελλάδι τουριστικών πρακτόρων FedHatta Λύσσανδρος Τσιλίδης. Έκανε μάλιστα λόγο για άνοδο 20% σε σχέση με πέρυσι.

Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά στο εξωτερικό για… όλα τα πορτοφόλια

Πακέτα που ξεκινούν από 300 ευρώ και σκαρφαλώνουν έως και τα 2.000 ευρώ έχουν εξαντληθεί. Τα πακέτα αυτά αφορούν την Ευρώπη, με την Ισπανία να έχει προσελκύσει τη μερίδα του λέοντος των Ελλήνων ταξιδιωτών.

Οι Έλληνες προτιμούν επίσης την Ιταλία, την Ελβετία, το Παρίσι, το Λονδίνο, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Βουλγαρία. Σημαντικός είναι και ο αριθμός των τουριστικών πακέτων που έχουν προσφερθεί για Τουρκία.

Την ίδια στιγμή, προς εξάντληση βαίνουν και οι εκδρομές που αφορούν τα Αραβικά Εμιράτα, την Ανατολική Ασία, τις κρουαζιέρες ανά τον κόσμο αλλά και την Ινδία.

250.000 τουριστικά πακέτα

Ο κ. Τσιλίδης υπολογίζει ότι συνολικά τα πακέτα που έχουν προσφερθεί ανέρχονται περίπου σε 250.000 και αφορούν οργανωμένες εκδρομές αλλά και αυτά που έχουν δοθεί σε μεμονωμένους ταξιδιώτες.

Σε ό,τι αφορά το εγχώριο μέτωπο, γεμάτα είναι όλα τα χιονοδρομικά κέντρα και οι περιοχές που αυτά εξυπηρετούν, όπως Καλάβρυτα, Τζουμέρκα, 3-5 Πηγάδια, Πήλιο, Όλυμπος κά.

Ισραηλινοί, Γερμανοί και Αυστριακοί έχουν πλημμυρίσει τα Τζουμέρκα και τα Ιωάννινα προκειμένου να συμμετάσχουν στην συγκομιδή της τρούφας.

Εντός Ελλάδας

Ο χορός των τουριστικών αφίξεων καλά κρατεί, καθώς και στην Αθήνα υπάρχει έντονη κινητικότητα από Έλληνες επισκέπτες που θα επιλέξουν να αποδράσουν στην πρωτεύουσα.

Οι Έλληνες έχουν εκδράμει και γεμίσει τους παραδοσιακούς χειμερινούς προορισμούς, σημειώνει ο κ. Τσιλίδης υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα, ότι οι υψηλές πληρότητες αφορούν τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα, που έχουν επιλέξει να ανοίξουν.

Για τον κ. Τσιλίδη ο κόσμος έχει «ηρεμήσει» και πλέον έχει αρχίσει να ταξιδεύει, όπως άλλωστε έκανε και στο παρελθόν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση