Θρήνος για τον 30χρονο που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα - Πως έγινε το κακό - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017 10:32 Θρήνος για τον 30χρονο που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα - Πως έγινε το κακό - ΒΙΝΤΕΟ

Σε τραγωδία κατέληξε η εκδρομή μιας παρέας νεαρών στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, καθώς ένας 30χρονος βρήκε τραγικό θάνατο, όταν καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα.

Πρόκειται για τον Απόλλωνα Ψαρουδάκη, ο οποίος σπούδαζε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Λουξεμβούργο.

Ο άτυχος άνδρας είχε έρθει στην Ελλάδα για να περάσει τις μέρες των εορτών με φίλους και την οικογένειά του. Ήταν γιος γνωστού γιατρού (αγγειοχειρουργού) των Αθηνών, ενώ γιατρός και συγκεκριμένα παιδίατρος είναι και η μητέρα του.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο 30χρονος παρασύρθηκε από τη χιονοστιβάδα την ώρα που επιχειρούσε κατάβαση κάνοντας snowboard με την παρέα του, σε σημείο εκτός πίστας του χιονοδρομικού που είχε καλυφθεί από παχύ στρώμα χιονιού, το οποίο ήταν "απάτητο".

Το χιονοδρομικό κέντρο, λόγω συντήρησης αλλά και κακοκαιρίας ήταν κλειστό και έτσι ο 30χρονος με την παρέα του, έξι ατόμων, αποφάσισαν να ανέβουν μόνοι τους σε μια κορυφή προκειμένου να κάνουν το αγαπημένο τους σπορ. Στο σημείο εκείνο φαίνεται ότι υπήρξε κατολίσθηση και δημιουργήθηκε χιονοστιβάδα, η οποία παρέσυρε δύο από τα έξι παιδιά.

Ο 30χρονος ανήμπορος να αντιδράσει χτύπησε πάνω σε ένα δέντρο χάνοντας τις αισθήσεις του, την ώρα που ο φίλος του σηκώθηκε χωρίς να πάθει κάτι σοβαρό.

Οι φίλοι του και άνθρωποι από το χιονοδρομικό κέντρο που έφτασαν στο σημείο, κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον απεγκλωβίσουν από τα χιόνια. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο ασθενοφόρο που σταθμεύει μονίμως στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου και ξεκίνησε αμέσως διακομιδή του στο νοσοκομείο Γρεβενών. Λίγη ώρα αργότερα τον παρέλαβε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου οι διασώστες έκαναν συνεχώς προσπάθειες για να τον κρατήσουν στην ζωή.

Στο νοσοκομείο Γρεβενών είχε ήδη σημάνει συναγερμός και σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Παντελή Αλεξιάδη, ο νεαρός δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις στο πρόσωπο και στο σώμα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πέθανε από ασφυξία.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Γρεβενών έκαναν για δύο ώρες προσπάθειες ανάνηψης χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

Τα υπόλοιπα μέλη της παρέας είναι καλά στην υγεία τους αλλά εμφανώς σοκαρισμένα.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση