«Ντου» του ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Εργασίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 18:26 «Ντου» του ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Εργασίας

«Έφοδο» στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ. Τα μέλη του έσπασαν αρχικά σήκωσαν τα ρολά προκειμένου να μπουν στην στοά, αιφνιδιάζοντας τους αστυνομικούς.

Στην συνέχεια έσπασαν την τζαμαρία του υπουργείου για μπουν τον χώρο.

Μάλιστα κόλλησαν… νέα επιγραφή στην είσοδο του Υπουργείου, η οποία έγραφε «Υπουργείο Ε.Ε – ΔΝΤ – Εργοδοσίας». Ανήρτησαν επίσης και γιγαντοπανό στην πρόσοψη του υπουργείου, γράφοντας «κάτω τα ξερά σας από την απεργία». Το ίδιο έγραψαν και σε τοίχο έξω από το υπουργείο.

Δεν… γλύτωσε ούτε το γραφείο της Αχτσιόγλου

Από την οργή των διαδηλωτών δεν γλύτωσε ούτε το γραφείο της Αχτσιόγλου στον 8ο όροφο. Τα μέλη του ΠΑΜΕ έσπασαν την πόρτα προκειμένου να μπουν μέσα, ενώ αναποδογύρισαν και τραπέζια.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν επίμονα να συναντηθούν με την υπουργό. Τελικά τόσο η Έφη Αχτσιόγλου όσο και η Θεανώ Φωτίου συνάντησαν τους εκπροσώπους των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Η συζήτηση μεταξύ της Υπουργού και των διαδηλωτών ήταν σε έντονο ύφος, με την Έφη Αχτσιόγλου και την Θεανώ Φωτίου αρχικά να εκφράζουν απορία για το σπάσιμο της πόρτας, και στην συνέχεια να αρνούνται να απαντήσουν στις επίμονες ερωτήσεις και τα αιτήματα για απόσυρση του νέου συνδικαλιστικού νόμου.

Τελικά η υπουργός Εργασίας και η Θεανώ Φωτίου αποχώρησαν από την συνάντηση, προκαλώντας την οργή των σωματείων που άρχισαν και πάλι να φωνάζουν συνθήματα.

 

 

Νωρίτερα πραγματοποίησε επίσης συγκέντρωση στην Ομόνοια ενάντια στις αλλαγές στον τρόπο κήρυξης της απεργίας από τα πρωτοβάθμια σωματεία, αλλά και στο πολυνομοσχέδιο γενικότερα.

Εκατοντάδες μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, της Ε.Ε και των νέων μέτρων που περικλείονται στο πολυνομοσχέδιο.

Από το βήμα του ομιλητή ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας Γιάννης Τασιούλας, ζήτησε να μην βγει σε πλειστηριασμό καμιά λαϊκή κατοικία. Παράλληλα εξαπέλυσε «επίθεση» κατά της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και του «κεφαλαίου», που όπως είπε χτυπούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση