Δάσκαλοι και καθηγητές στα κάγκελα για τις 30 ώρες στο σχολείο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 09:52 Δάσκαλοι και καθηγητές στα κάγκελα για τις 30 ώρες στο σχολείο

Τουλάχιστον ύποπτη χαρακτηρίζουν δάσκαλοι και καθηγητές την επιλογή της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να επαναφέρει ύστερα από 33 χρόνια μια διάταξη που ουσιαστικά είναι ανενεργή. Οι εκπαιδευτικοί φοβούνται ότι οι 30 ώρες στο σχολείο θα γίνουν άμεσα γεγονός.

Ο υπουργός Παιδεία Κώστας Γαβρόγλου διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία μεταβολή στο ωράριο. Δάσκαλοι και καθηγητές ωστόσο θέτουν ένα απλό ερώτημα. Γιατί επανέρχεται με νέα διάταξη η οποία ουσιαστικά αντιγράφει την παλιά ο νόμος του 1985 που ουσιαστικά δεν εφαρμόστηκε ποτέ;

Από τη στιγμή που δεν περιγράφει η νέα διάταξη έναν διαφορετικό τρόπο για να εφαρμοστεί ο νόμος που προέβλεπε την υποχρεωτική τους παραμονή επί 30 ώρες την εβδομάδα στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί αναρωτιούνται για τα πραγματικά κίνητρα.

Πρόκειται για μια κίνηση η οποία είναι απλά… στάχτη στα μάτια των ¨κουτόφραγκων” τροϊκνών ή κρύβεται κάτι άλλο από πίσω.

Γιατί άραγε επανέφεραν οι δανειστές το θέμα των 30 ωρών από τη στιγμή που είναι νόμος του κράτους και γιατί το υπουργείο δέχθηκε να… ξαναφέρει το θέμα αν και πρόκειται για έναν νόμο που έχει ψηφιστεί τρεις δεκαετίες πριν;

Αυτό που όλοι φοβούνται είναι μια ερμηνευτική εγκύκλιος η οποία θα ακολουθήσει σε… ανύποπτο χρόνο η οποία θα καθορίζει τον τρόπο ελέγχου των εκπαιδευτικών ώστε να παραμένουν ημερησίως επί έξι ώρες στα σχολεία.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση