Δίκη Παπακωνσταντίνου: Καλείται ως μάρτυρας και η γραμματέας Βενιζέλου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 20:45 Δίκη Παπακωνσταντίνου: Καλείται ως μάρτυρας και η γραμματέας Βενιζέλου
Μετά από πρόταση της εισαγγελέως στην δίκη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, θα κληθεί ως μάρτυρας στην υπόθεση και η γραμματέας του Ευάγγελου Βενιζέλου.
 
Η Σοφία Μπέλπα πρόκειται να καταθέσει στις 5 Μαρτίου.

Είχε προηγηθεί η μαρτυρία της Σοφία Ρίτσου, επιτελικού στελέχους στο περιβάλλον του πρώην υπουργού, Γ. Παπακωνσταντίνου και συνεργάτη του τότε γγ του υπουργείου Ηλία Πλασκοβίτη.

Όπως κατέθεσε η κ. Ρίτσου, οι πληροφορίες της για τη λίστα, η οποία στάλθηκε από τη Γαλλία, προέρχονται από ακούσματα, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του δικαστηρίου, αρνήθηκε ότι συμμετείχε στη σύσκεψη για την αξιοποίηση του περιεχομένου του επίμαχου CD, υπό τον Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ύστερα από ερώτηση της εισαγγελέως, η κ. Ρίτσου ανέφερε ότι πληροφορήθηκε από δημοσιεύματα ότι την 1η-10-2012 κάποιος με τον κωδικό «Σοφία» «μπήκε» στο γνωστό στικάκι με τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ.

Η κ. Ρίτσου τόνισε πως αυτός δεν ήταν ο δικός της κωδικός, καθώς εκείνη χρησιμοποιούσε -ως κωδικό- το επώνυμό της, αλλά -σύμφωνα με τα δημοσιεύματα- η γραμματέας του Ευάγγελου Βενιζέλου, που ονομάζεται Σοφία Μπέλπα.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση