Συγκλονιστικές μαρτυρίες στη δίκη για το φονικό στην Πανόρμου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 22:31 Συγκλονιστικές μαρτυρίες στη δίκη για το φονικό στην Πανόρμου

Τα αίτια και τα κίνητρα της δολοφονίας του 68χρονου ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στην Πανόρμου από τον πολιτευτή της Χρυσής Αυγής, αναζητά το μεικτό ορκωτό δικαστήριο.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ξεκίνησε η δίκη του συνταξιούχου αστυνομικού Φώτη Μπέλλου, για την δολοφονία του 68χρονου Πρόδρομου Μαρκόπουλου, τον Οκτώβριο του 2016, στο γυμναστήριο που είχε το θύμα στην οδό Πανόρμου.

Ο 60χρονος κατηγορούμενος , πολιτευτής της Χρυσής Αυγής στη Μεσσηνία, αρνήθηκε με την έναρξη της διαδικασίας την κατηγορία και επανέλαβε πως βρισκόταν σε άμυνα καθώς έγινε συμπλοκή με το θύμα.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο αδελφός του ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου, ο οποίος υποστήριξε ότι ο απόστρατος αστυνομικός ήταν "ο φόβος και τρόμος της γειτονιάς" και ότι ζητούσε χρήματα για προστασία από τον αδελφό του. "Ο δολοφόνος είναι γνωστός στους Αμπελόκηπους. Ότι τον εμπόδιζε το κατέστρεφε. Ένα δέντρο τον ενοχλούσε το έκοβε...Όλους τους μαγαζάτορες της περιοχής τους τρομοκρατούσε , τζάμπα έπινε καφέ ..." κατέθεσε ο κ. Ηλίας Μαρκόπουλος, ο οποίος ανέφερε πως δράστης και θύμα έμεναν πολύ κοντά και ότι καυγάδιζαν τακτικά, γιατί ο κατηγορούμενος  δημιουργούσε προβλήματα στους πελάτες του γυμναστηρίου και παρενοχλούσε σεξουαλικά τις γυναίκες . Σύμφωνα με τον μάρτυρα οι κάμερες που έβαλε ο αδελφός του στην είσοδο του γυμναστηρίου του, ήταν απλά μία νέα αφορμή για εντάσεις μεταξύ τους ." Ο αδελφός μου , μου είχε πει ότι ζητούσε προμήθεια από τα κέρδη του γυμναστηρίου ως προστασία, γιατί γνώριζε αστυνομικούς ..." είπε ο κ. Μαρκόπουλος.

Διαπληκτισμό για τις κάμερες περιέγραψε η ιδιοκτήτρια ταβέρνας στην περιοχή, που κατέθεσε στο δικαστήριο ότι άκουσε τους δύο άντρες να καυγαδίζουν και είδε τον κατηγορούμενο "να κινείται προς την Αλεξάνδρας και το θύμα να τον ακολουθεί στα τρία μέτρα... Δεν έδωσα σημασία . Για 10 λεπτά ακολούθησε σιωπή και μετά άκουσα τρεις πυροβολισμούς. Βγήκα στην πόρτα του μαγαζιού και είδα το θύμα πεσμένο κάτω. Ξεψυχούσε . Ο κατηγορούμενος κρατούσε όπλο. Έτρεξα προς το θύμα και μέχρι να καταλάβω τι έγινε ο κατηγορούμενος είχε απομακρυνθεί. Του είπα "τι κάνεις εκεί , είσαι τρελός ;" Ήταν ήρεμος, αμίλητος, δεν μου απάντησε" κατέθεσε η μάρτυρας, η οποία απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις υποστήριξε πως την είχε παρενοχλήσει στο παρελθόν δείχνοντας της το όπλο του.

Στην δική του κατάθεση, ένας από τους γείτονες των δύο ανδρών, υποστήριξε ότι το θύμα ήταν αυτός που προκαλούσε προβλήματα στον κατηγορούμενο βρίζοντας τον χυδαία πολύ συχνά. "Του είχε κάνει την ζωή μαρτύριο" είπε και τόνισε πως την επίμαχη ημέρα ο γυμναστής ήταν αυτός που ακολούθησε τον κατηγορούμενο κρατώντας ένα ξύλο και συμπλήρωσε πως αν " δεν ακολουθούσε τον κατηγορούμενο δεν θα γινόταν τίποτα ".

'Αλλος μάρτυρας ,καταστηματάρχης στην περιοχή, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι λίγο πριν το έγκλημα προηγήθηκε συμπλοκή μεταξύ των δύο και ότι μετά τους πυροβολισμούς που άκουσε, είδε τον κατηγορούμενο να περνά ψύχραιμος χαιρετώντας τον.

Για εν ψυχρώ δολοφονία έκανε λόγο στην κατάθεση της η πελάτισσα του γυμναστηρίου Δήμητρα Ζαροκώστα, η οποία υποστήριξε ότι "Δεν πιάστηκαν στα χέρια. Τον σημάδεψε και του έριξε κανονικότατα. Ήταν ευθεία βολή. Ο Μάκης γονάτισε, έπεσε κάτω και μετά μπρούμυτα. Ενώ υπήρχε μια απόσταση μεταξύ τους 3-4 μέτρα, ο κατηγορούμενος πήγε από πάνω του τον κοίταξε και είδα ένα βλέμμα ικανοποίησης. Και μετά γύρισε και έφυγε σαν να μη συνέβη τίποτα."

Η υπεράσπιση αμφισβήτησε την μαρτυρία της κ. Ζαροκώστα και ζήτησε κατ' αντιπαράσταση εξέταση με άλλους αυτόπτες μάρτυρες.

Ο Εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να προτείνει επί του αιτήματος, δηλώνοντας ότι μετά την σημερινή διαδικασία θα μεταβεί στο σημείο του εγκλήματος ο ίδιος για να έχει προσωπική άποψη και να βγάλει τα συμπεράσματα του .

Η δίκη συνεχίζεται.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση