Σκουρλέτης ξανά κατά ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό – «Απάντηση» από Δ. Καμμένο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 11:36 Σκουρλέτης ξανά κατά ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό – «Απάντηση» από Δ. Καμμένο

Το Σκοπιανό ζήτημα δεν προσφέρεται για αντιπολιτευτικές κορώνες, είπε ο Πάνος Σκουρλέτης το πρωί της Τετάρτης (24.01.2018) στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα. Χαρακτήρισε λάθος την πρόταση του Πάνου Καμμένου για δημοψήφισμα, έκανε λόγο για πολλαπλά λάθη των ΑΝΕΛ στο θέμα και έκρινε ότι ήταν λάθος η παρουσία βουλευτών του κόμματος στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

«Η αντίδραση, η διαμαρτυρία υπονομεύει τη διαπραγμάτευση, αφού δεν θέλουμε η άλλη πλευρά να έχει αλυτρωτικές τάσεις, να μην έχουμε κι εμείς», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στη συγκέντρωση της περασμένης Κυριακής.

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση έχει σαφή θέση

Όσον αφορά στη διάσταση απόψεων που υπάρχει ανάμεσα στα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης για το Σκοπιανό, ο Πάνος Σκουρλέτη είπε πως «η κυβέρνηση είναι μία συγκατοίκηση. Η κυβέρνηση έχει κάνει σαφή τη θέση της, ο πρωθυπουργός, ο ΥΠΕΞ εκφράζουν τη θέση της κυβέρνησης».

Και σημείωσε με νόημα: «η θέση του κ. Καμμένου αφορά τον Πάνο Καμμένο και μόνο». Πρόσθεσε επίσης ότι ο Πάνος Καμμένος «ως υπουργός Άμυνας οφείλει να υπερασπιστεί τη μία και μοναδική θέση, όταν εκπροσωπεί την κυβέρνηση (…) άλλο όταν εκπροσωπεί τους ΑΝΕΛ».

Χαρακτήρισε επίσης, «λάθος» την πρόταση για δημοψήφισμα και ζήτησε «εθνικά σωστή και επιβεβλημένη στάση, που θα λύσει το πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα μας». Έκρινε ότι ήταν λάθος τη συμμετοχή των βουλευτών των ΑΝΕΛ στο συλλαλητήριο.

Ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε ότι δεν πρέπει «να τεθούν με κανέναν τρόπο ζητήματα αλυτρωτισμού». Χαρακτήρισε «ευκαιρία» την παρουσία της παρούσας κυβέρνησης των Σκοπίων, για τη λύση του ζητήματος. «Ο καθένας θα κριθεί για την ψήφο του (…). Η κυβέρνηση πέφτει όταν χάσει τη δεδηλωμένη», είπε. Και ευχήθηκε «οι τοποθετήσεις Καμμένου και άλλων, να μην μπλοκάρουν τη λύση».

Δημήτρης Καμμένος: Οι θέσεις μας είναι γνωστές εδώ και χρόνια

Στην ίδια εκπομπή μίλησε ο Δημήτρης Καμμένος, προκειμένου να απαντήσει στον υπουργό Εσωτερικών. Ζήτησε να μη γίνονται εχθρικές δηλώσεις από τον ένα προς τον άλλον, τονίζοντας πως «οι θέσεις των ΑΝΕΛ είναι σαφείς εδώ και χρόνια».

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα από τα πέντε ονόματα που έχουν τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων καθώς, όπως είπε, «έχουν αλυτρωτικές τάσεις».

«Θέλουμε ο πρωθυπουργός να έχει καλές διαπραγματεύσεις και είμαι σίγουρος ότι δε θα αφήσει να υπάρχουν αλυτρωτικές τάσεις», είπε εκτιμώντας ότι «δεν θα υπάρξει άμεσα λύση» στο ζήτημα του Σκοπιανού.

Σπίρτζης: Σε μια οικογένεια…

Αρνήθηκε, από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης ότι το Σκοπιανό προκαλεί στην κυβέρνηση διχασμό. Σε μια οικογένεια… και η αντιπολίτευση είναι διχασμένη» είπε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Ζήτησε ψυχραιμία σημειώνοντας πως όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση