Στρατούλης: 13η σύνταξη σε 1,2 εκατομμύρια δικαιούχους

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015 13:13 Στρατούλης: 13η σύνταξη σε 1,2 εκατομμύρια δικαιούχους

Ετοιμη η διάταξη για την 13η σύνταξη, δηλώνει ο αν. υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης. Τι θα γίνει με τις καθαρίστριες και την «τρύπα» στο ασφαλιστικό των τραπεζών.

Την επαναφορά της κομμένης 13ης σύνταξης σε 1,2 εκατομμύριο δικαιούχους ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στο Mega. «Η δαπάνη θα ανέλθει σε 545 εκατ. ευρώ», διευκρίνισε και είπε ότι η σχετική διάταξη είναι έτοιμη.

Ως προς τους πόρους για να μην μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις κατά 15%, είπε ότι θα βρεθούν βάσει της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που ίσχυε στα επικουρικά ταμεία. 

Οι απώλειες από την αναστολή της μείωσης των επικουρικών συντάξεων θα καλυφθούν από το 1/5 των εσόδων της νέας ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία (δηλαδή 300 εκατ. ευρώ από τα 1,46 δισ. ευρώ) που θα κατευθυνθεί στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.

Οι καθαρίστριες επιστρέφουν 

«Μέσα στον επόμενο μήνα θα λυθεί το ζήτημα», σημείωσε ο κ. Στρατούλης για την επιστροφή των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, ενώ τη Δευτέρα κατατίθεται ρύθμιση για παράταση κατά 3 μήνες της διορίας για τους απολυμένους σχολικούς φύλακες για την αναγνώριση των πλασματικών χρόνων. Παράταση για τέσσερις μήνες και της νομοθετικής ρύθμισης για να αποφασιστεί η ένταξη ή όχι των επικουρικών ταμείων των ένστολων στο ΕΤΕΑ. 

Η «τρύπα» από τις εθελούσιες εξόδους των τραπεζών

«Διαπιστώνουμε έλλειμμα πάνω από 1 δισ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία των τραπεζών από τις εθελούσιες εξόδους», σημείωσε ο κ. Στρατούλης και τόνισε πως τα όρια συνταξιοδότησης δεν θα αυξηθούν ούτε κατά μία ημέρα. «Το μόνο που κάνουμε είναι να περιορίσουμε τα πακέτα εθελοντικών εξόδων» (ή εθελοντικών απολύσεων, όπως τις χαρακτήρισε) σε τράπεζες και ιδιωτικοποιημένες ΔΕΚΟ. 

Ο κ. Στρατούλης, είπε πως αν χρειαστεί να γίνουν ενοποιήσεις ταμείων. «Η εξοικονόμηση θα προέλθει από τα λειτουργικά έξοδα και όχι από τις συντάξεις» είπε.

 

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση