Ανθιμος: Προσευχήθηκα για τον Τσίπρα περισσότερο απ' τον Σαμαρά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015 21:12 Ανθιμος: Προσευχήθηκα για τον Τσίπρα περισσότερο απ' τον Σαμαρά

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος τονίζει ότι προσευχήθηκε για τον κ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, περισσότερο απ' ότι είχε κάνει για τον Σαμαρά.

«Ως ανθρώπους υψηλής διανοητικής ικανότητας» χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα και Γιάνη Βαρουφάκη ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ενώ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ευγενή, αλλά τόνισε ότι ήταν λάθος του που αποφάσισε να ορκιστεί με πολιτικό όρκο και αυτό είναι κάτι που θα το πληρώσει.

Ο μητροπολίτης δήλωσε ότι παραβιάστηκε η αρχή που ίσχυε στο ελληνικό κράτος από την Πρώτη Εθνοσυνέλευση, οι πολιτικοί να δίνουν θρησκευτικό όρκο, ενώ πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι δήλωσε ανοιχτά ότι είναι άθεος είναι εις βάρος του, και αν γίνουν εκλογές τώρα τα αποτελέσματα θα είναι διαφορετικά.

Ο κ. Ανθιμος δήλωσε ακόμα ότι προσευχήθηκε για τον κ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, καθώς η προσπάθειά του αφορούσε ολόκληρο τον ελληνισμό, προσθέτοντας ότι για τον Τσίπρα προσευχήθηκε περισσότερο απ' ότι είχε κάνει για Σαμαρά και Βενιζέλο σε αντίστοιχες περιπτώσεις, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.

Για το θέμα διαχωρισμού κράτους – εκκλησίας, ο κ. Ανθιμος εκτίμησε ότι δεν θα προχωρήσει διότι θα ήταν μεγάλο σφάλμα και δεν δίστασε να χαρακτηρίσει μια τέτοια προσπάθεια ως εθνική αυτοκτονία που θα διχάσει τον ελληνικό λαό.

Μιλώντας για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τον χαρακτήρισε τουρκόφιλο και αποκάλυψε ότι του έχει ζητήσει «λιγότερη τουρκοφιλία».

Τέλος, αποκάλυψε ότι πολλά κόμματα τον πλησιάζουν και ζητούν την ευχή του πριν τις εκλογές.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση