Ο “Ιάσωνας” πίσω από την επιχείρηση “Γοργοπόταμος” - Ο στενός συνεργάτης του Ξηρού θα ανατίναζε τις φυλακές Κορυδαλλού

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Μαρτίου 2015 00:09 Ο “Ιάσωνας” πίσω από την επιχείρηση “Γοργοπόταμος” - Ο στενός συνεργάτης του Ξηρού θα ανατίναζε τις φυλακές Κορυδαλλού

-Κατασκευαστής βομβών και «ταχυδρόμος» της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν στις επιχειρήσεις της αστυνομίας σε Γαλάτσι και Άγιο Δημήτριο
-Η σχέση τους με τον Χριστόδουλο Ξηρό και η συνεργασία με την 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου
-Τους ασκήθηκαν βαρύτατες διώξεις – Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα και την Πέμπτη
-΄Το newsit.gr στα σπίτια των δύο συλληφθέντων - Τι δηλώνουν κάτοικοι και γείτονες
-Οι δηλώσεις του αρχηγού της ΕΛΑΣ για τις επιτυχημένες επιχειρήσεις και τις συλλήψεις των συνεργατών του Ξηρού

Βασικά μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και με σοβαρό ρόλο στην επιχείρηση «Γοργοπόταμος», που σχεδιαζόταν από την ομάδα του Χριστόδουλου Ξηρού, για την ανατίναξη του μαντρότοιχου των φυλακών Κορυδαλλού και την απελευθέρωση έγκλειστων τρομοκρατών και ποινικών, φέρονται ότι είναι οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν το πρωί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Και οι δύο συνελήφθησαν μετά από ξεχωριστές επιχειρήσεις που έγιναν το πρωί σε Άγιο Δημήτριο και Γαλάτσι. Οδηγήθηκαν το απόγευμα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Εφετείο όπου και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.
 

Τους ασκήθηκαν βαρύτατες ποινικές διώξεις - Αθώος δηλώνει ο 32χρονος

Την ερχόμενη βδομάδα θα απολογηθουν στον ανακριτή αρμόδιο για υποθέσεις τρομοκρατίας οι δύο συλληφθεντες ως συνεργοι του βαρυποινιτη Χριστοδούλου Ξηρού.

Και οι δύο μετά την ποινική δίωξη που ασκηθηκε εναντίον τους οδηγήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας ενώπιον του ανακριτή Ευτύχιου Νικόπουλου, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. Στον πρώτο, ο οποίος συνελήφθη στο Γαλάτσι, ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, εκρήξεις, κ.α. αδικήματα.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Πέμπτη, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Σε δήλωσή του ο Κ. Παπαδάκης συνήγορος του κατηγορουμένου, ανέφερε πως τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος του εντολέα του δεν είναι σοβαρά και ότι σε καμία περίπτωση το DNA σε ένα κινητό αντικείμενο δεν μπορεί να αποτελέσει αποδεικτικό στοιχείο.

Στον δεύτερο συλληφθέντα, η δίωξη αφορά την κατηγορία της συνέργειας σε εγκληματική οργάνωση (187Α, παρ. 2). Σύμφωνα με πληροφορίες ο 32χρονος κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Ο κατηγορουμενος έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να απολογηθεί.

Το άτομο στο οποίο επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των αρχών, είναι ο 39χρονος, ο οποίος θεωρείται στενός συνεργάτης του αρχιτρομοκράτη και ο οποίος θα αναλάμβανε ηγετικό ρόλο στην επιχείρηση για την απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο 39χρονος, ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του στο Γαλάτσι το πρωί αντιστάθηκε και έβρισε τους αστυνομικούς, είχε το κωδικό όνομα “Ιάσωνας” στην επιχείρηση για την απόδραση που θα ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακή.
 

Βαρύ κατηγορητήριο

Ο 39χρονος κατηγορείται για ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», κατασκευή, προμήθεια και κατοχή από κοινού εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών, παράνομη κατοχή πολεμικών τυφεκίων πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και λοιπών ειδών πολεμικού υλικού, διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων, με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση των σκοπών της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Από την πλευρά του,  ο 32χρονος, κατηγορείται επίσης για ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι παρέδωσε στην καταζητούμενη συνεργάτιδα του Χριστόδουλου Ξηρού, Αγγελική Σπυροπούλου, ψηφιακό υλικό (κάρτα sd) με γράμματα και ηλεκτρονικά κλειδιά ασφαλείας (passwords), τηλέφωνο επικοινωνίας, συσκευή παρεμβολής σήματος GPS (jammer), σκοπευτικά λέιζερ, που επρόκειτο να τοποθετηθούν στα Kalashnikov με τα οποία οι συμμετέχοντες στην επιχείρηση απόδρασης θα έβαλαν κατά των Φυλακών Κορυδαλλού.
 

Σε ποιες υποθέσεις ταυτοποιήθηκε το DNA του 39χρονου

Από τις εργαστηριακές - συγκριτικές εξετάσεις DNA που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, διαπιστώθηκε ότι γενετικό υλικό (DNA) του 39χρονου ταυτίζεται με γενετικό υλικό που έχει εντοπιστεί στα παρακάτω:

Σε Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό (φάκελος) που εστάλη στον Πρόεδρο Εφετών Αθηνών αρμόδιο για υποθέσεις τρομοκρατίας κ. Δημήτριο ΜΟΚΚΑ, ο οποίος ανεφλέγη, την 01-09-2013 στην οικία του.
Σε Αυτοσχέδιο Ωρολογιακό Εκρηκτικό Μηχανισμό που τοποθετήθηκε βραδινές ώρες της 23-03-2014, στην κεντρική είσοδο κτιρίου που στεγάζεται η Δ.Ο.Υ. Κορυδαλλού, και ο οποίος εξουδετερώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.
Στον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό (δέμα) που απεστάλη στον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας, την 30-04-2014.
Σε πειστήρια τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε κρησφύγετο – «γιάφκα» που εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή της Περαχώρας Λουτρακίου, μετά την σύλληψη του Χριστόδουλου ΞΗΡΟΥ, την 03-01-2015.
Σε πειστήρια τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο άλλο κρησφύγετο - «γιάφκα» στην περιοχή της Αναβύσσου Αττικής, όπου διέμενε ο Χριστόδουλος ΞΗΡΟΣ μέχρι την 03-01-2015.
 

Οι δηλώσεις του αρχηγού της ΕΛΑΣ

Δηλώσεις για την εξαιρετικά σημαντική υπόθεση της σύλληψης των δύο συνεργατών του Χριστόδουλου Ξηρού έκανε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγος Δ. Τσακνάκης.

Ο σάκος με τα "εργαλεία"

Στο μεταξύ, ο 32χρονος που είχε τον περιφερειακό ρόλο στην οργάνωση, τον Σεπτέμβριο του 2014 παρέλαβε από άτομο που δεν έχει κατονομάσει ένα σάκο με πολύτιμα “εργαλεία”. Ο σάκος περιλάμβανε tzamer, μία συσκευή που κάνει παρεμβολές στα κινητά τηλέφωνα, σκοπευτικά λέιζερ που θα τα προσάρμοζαν στα καλάσνικοφ που θα τα χρησιμοποιούσαν για την απόδραση και 6.000 ευρώ.

Ο άγνωστος που του έδωσε τον σάκο, τον παρέλαβε μέσα από τις φυλακές σε επισκεπτήριο που είχε με κρατούμενους από τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Ο 32χρονος παρέδωσε τον σάκο στην καταζητούμενη 22χρονη φοιτήτρια, Αγγελική Σπυροπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 6.000 ευρώ που παρέλαβε προέρχονται από ληστείες που έχουν κάνει ποινικοί για λογαριασμό τρομοκρατών.


Δεν είχαμε αντιληφθεί τίποτα λένε κάτοικοι του 39χρονου

Σε μια πολυκατοικία, στην οδό Κύθνων 51, στο Γαλάτσι, διέμενε ο 39χρονος, στενός συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού που συνελήφθη σημερα το πρωί από τους αστυνομικούς.

Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο της αστυνομίας που κάνει έρευνες προκειμένου να συλλέξει και άλλα στοιχεία για την εμπολοκή του άνδρα με υποθέσεις τρομοκρατίας.

Όπως λένε κάτοικοι της περιοχής στο newsit.gr, δεν είχαν αντιληφθεί τίποτα για τη δράση του γείτονά τους.


Αυτό είναι το σπίτι όπου συνελήφθη ο 32χρονος στον Άγιο Δημήτριο

Το newsit.gr πήγε στο σπίτι όπου συνελήφθη το πρωί μετά από αστυνομική επιχείρηση ο 32χρονος, περιφερειακό μέλος των συνεργατών του Ξηρού. Το σπίτι βρίσκεται σε τριώροφη πολυκατοικία, στην οδό Κερασιάς 26.

Κάτοικος αναφέρει στην κάμερα ότι τον έβλεπε συχνά να κάνει βόλτες στην περιοχή, παρέα με τον σκύλο του.

 

Θα παραμείνουν στη ΓΑΔΑ όλο το βράδυ

Λιγότερο από μία ώρα έκατσαν στο γραφείο του ειδικού Εφέτη Ανακριτή οι δύο συλληφθέντες για υποθέσεις τρομοκρατίας. Οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν με τζιπ της αστυνομίας στο Εφετείο, και συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.
 

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στα γραφεία Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Δείτε βιντεο από τη μεταφορά τους στο Εφετείο

Πρόκειται για δύο άτομα που σχετίζονται με την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού και το σχέδιο της «Συνωμοσίας Πυρήνων τις Φωτιάς» να τινάξει στον αέρα τις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να αποδράσουν τρομοκράτες και ποινικοί, προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, βρέθηκε και ένα αυτοκίνητο το οποίο θα χρησιμοποιούσαν οι δράστες στην επιχείρηση "Γοργοπόταμος", για την απόδραση των κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού.
 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές και μεταδίδουμε με πάσα επιφύλαξη οι συλληφθέντες είναι δυο άνδρες και έπεσαν στα χέρια των Αρχών έπειτα από παράλληλες επιχειρήσεις τις Αντιτρομοκρατικής σε Γαλάτσι και Άγιο Δημήτριο, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Οι πληροφορίες που όμως επίσημα δεν έχουν επιβεβαιωθεί, κάνουν λόγο για τον έναν από τους συλληφθέντες ότι είναι πρόσωπο σημαντικό στο λεγόμενο Ελληνικό «Αντάρτικο πόλης» καθώς έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα του Ξηρού που συνεργάζονταν με την «Συνωμοσία της Φωτιάς».

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αποτυπώματα και γενετικό υλικό του συγκεκριμένου ανθρώπου έχουν βρεθεί στους εκρηκτικούς μηχανισμούς στο Α/Τ Ιτέας, ο οποίος είχε εξουδετερωθεί, στην ΔΟΥ Κορυδαλλού όπου δεν είχε εκραγεί λόγω λάθους στην συνδεσμολογία, αλλά και το τρομοφάκελο που είχε σταλεί στον Εισαγγελέα Δ. Μόκκα και είχε επίσης εξουδετερωθεί, καθώς ο Δικαστικός Λειτουργός είχε αντιληφθεί πως κάτι περίεργο συνέβαινε με το συγκεκριμένο φάκελο.

Το δεύτερο άτομο που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική, φέρεται να παίζει περιφερειακό ρόλο στην ομάδα Ξηρού, ενώ ασαφείς πληροφορίες κάνουν λόγο για την προσαγωγή στην ίδια Υπηρεσία και μιας γυναίκας, η οποία όμως δεν είναι η καταζητούμενη περιβόητη Αγγελική στενή συνεργάτης των έγκλειστων μελών τις «Συνωμοσίας» στις φυλακές Κορυδαλλού, οι οποίοι σχεδίαζαν την απόδραση τους με την βοήθεια του Ξηρού, χρησιμοποιώντας την 22χρονη φοιτήτρια ως γραμματοκομιστή των μηνυμάτων τους στον έξω κόσμο.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ, ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΚΟΣ

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση