Ποιος είναι ο «Ιάσονας» που συνέλαβε για τρομοκρατία η ΕΛ.ΑΣ.;

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Μαρτίου 2015 19:47 Ποιος είναι ο «Ιάσονας» που συνέλαβε για τρομοκρατία η ΕΛ.ΑΣ.;

Ύποπτος για συμμετοχή στη Σέχτα Επαναστατών είναι ο «Ιάσονας» της Συνωμοσίας και του Γοργοπόταμου, μαζί με τουλάχιστον τρεις φυλακισμένους Πυρήνες, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Φέρεται να έχει εμπλοκή και στις δύο άγριες δολοφονίες της οργάνωσης με θύματα τον αρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Νεκτάριο Σάββα και τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια. «Είναι τεράστιος "παίκτης".

Είναι... τρεις φορές πιο πάνω από τον Αντώνη Σταμπούλο (Επαναστατικός Αγώνας), σε "καθαρότητα" προφίλ και τρομοκρατική δράση», υποστηρίζουν στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου.

Τα αποκωδικοποιημένα ηλεκτρονικά σημειώματα περίπου 1.000 σελίδων αλληλογραφίας ανάμεσα στον «Ιάσονα» και τους έγκλειστους Πυρήνες, που χρονολογούνται από την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού έως και τη σύλληψή του, αναδεικνύουν σοβαρές ενδείξεις για συμμετοχή του στη δολοφονική Σέχτα, που πρέπει να μετουσιωθούν σε στοιχεία και αποδείξεις, με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να είναι αισιόδοξοι ότι θα τα εντοπίσουν σύντομα. Στα ίδια σημειώματα καταγράφεται η έντονη προετοιμασία για τη μετά... απόδραση εποχή, η οποία περιελάμβανε μπαράζ επιθέσεων με βόμβες από το «παρασκευαστήριο» τους στην Περαχώρα Λουτρακίου, επιθέσεις «γαζώματος» με πολεμικά καλάσνικοφ ακόμη και δολοφονικές επιθέσεις εναντίον ανθρώπινων στόχων από ελεύθερους σκοπευτές...

«Καθαρός» τρομοκράτης

Ο 39χρονος Χ.Ρ. τοποθετείται από τους αστυνομικούς στα παλιότερα ίσως και ιδρυτικά μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Μετά τη σύλληψη δεκάδων μελών της και κυρίως εκείνων του «αρχηγικού επιτελείου», δεν ήρθε ποτέ σε άμεση επαφή μαζί τους, δεν έκανε ποτέ επισκεπτήριο στις φυλακές, δεν συμμετείχε ούτε καν σε συγκεντρώσεις συμπαράστασης για εκείνους.

Επικοινωνούσε μόνο μέσω ενδιάμεσων «αγγελιοφόρων» και «κούριερ» ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Αποτελούσε τον αόρατο-αφανή και... άεργο τρομοκράτη με απίστευτα «καθαρά» χαρακτηριστικά ταυτότητας, χωρίς καμία προσαγωγή ή σύλληψη, ούτε καν... τροχονομική παράβαση, όπως δηλώνουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της αστυνομίας. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος του αναδεικνύεται από τον τρόπο που αντιστάθηκε στη σύλληψή του στα Πατήσια, χτυπώντας, βρίζοντας τους αστυνομικούς.

Επίσης, φέρεται από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να είχε το γενικό πρόσταγμα στην υλοποίηση του σχεδίου ανατίναξης των φυλακών Κορυδαλλού και της καταδρομικής επιχείρησης απόδρασης έγκλειστων Πυρήνων και βαρυποινιτών. Ο ίδιος συντόνισε την αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά, βίδες και μπουλόνια, θρησκευτικού βιβλίου στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας. Σε μήνυμά του προς τους έγκλειστους έγραψε, «ΟΚ στάλθηκε» για να λάβει την απάντηση: «Ωραία, ας είναι καλοτάξιδη».

Ο 39χρονος φαίνεται να είχε δώσει και τη βόμβα για τη ΔΟΥ Κορυδαλλού, ενώ ήταν αυτός που έκανε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την τοποθέτησή της. Μετά τη διπλή αποτυχία, ο «Ιάσονας» φαίνεται πως ξεκόβει και από την υπόθαλψη και προστασία του Χριστόδουλου Ξηρού, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο και διαβιβάζει τη δυσαρέσκειά του στις φυλακές.

Επισημαίνεται ότι τα στελέχη των εγκληματολογικών εργαστηρίων έχουν σπάσει τους κωδικούς των χιλιάδων ηλεκτρονικών σημειώσεων, που έμπαιναν και έβγαιναν από τις φυλακές, από τα οποία αποκρυπτογραφήθηκαν και τα προσωνύμια που χρησιμοποιούσαν όσοι θα συμμετείχαν στο σχέδιο ανατίναξης. Λείπουν ακόμη η "Ρωξάνη", ο "Θωμάς" και μερικοί άλλοι.

«Έκανε δοκιμές εκρήξεων»

Ο «Ιάσονας» φαίνεται να ήταν και εκείνος που έκανες «δοκιμές» ανατίναξης τοιχίων μικρότερης κλίμακας σε απομακρυσμένες περιοχές της Αττικής, όμοια σε διαστάσεις με εκείνα των φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να διαπιστώσει την επιτυχία κατασκευής τους.

Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει αλληλογραφία στην οποία οι έγκλειστοι Πυρήνες τον πληροφορούν για τις διαστάσεις και τη σύσταση των εξωτερικών τοίχων των φυλακών. Στο κείμενο παραδοχής των Πυρήνων για το σχέδιο Γοργοπόταμος, είχαν αναφέφει ότι θα χρησιμοποιούσαν την αλά... Αλ Κάιντα τεχνική Explosive Formed Penetration (EFP), κατασκευάζοντας μία βόμβα-«πύραυλο» για στοχευμένη κατάρρευση του τοίχου χωρίς να υπάρξουν... ανθρώπινες απώλειες. Εννοούσαν το μεταλλικό δοχείο με την τσιμεντένια κωνική κεφαλή που βρέθηκε στη γιάφκα της Αναβύσσου.

Υποστήριζαν ότι από τις δοκιμές διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε... ρίσκο για απώλεια ανθρώπινης ζωής παρότι θα τοποθετούσαν 170 κιλά αυτοσχέδιας εκρηκτικής ύλης (ANFO και νιτρομεθανόλη) ισχυρότερης ακόμη και από ΤΝΤ.

Το όχημα που θα χρησιμοποιούσαν ως φορέα της μεγα-βόμβας, ήταν ένα πράσινο κλειστό φορτηγάκι μάρκας Μιτσουμπίσι, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή από τον ιδιοκτήτη του στις αρχές Νοεμβρίου από τον Ν. Κόσμο και βρέθηκε σε κοντινή απόσταση από τη γιάφκα της Αναβύσσου. Η άδεια κυκλοφορίας του είχε βρεθεί μέσα στη γιάφκα. Του είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες, που αντιστοιχούσαν σε ίδιου τύπου φορτηγό, το οποίος όμως δεν απασχολούσε.

Ποινική «χορηγία»

Το σχέδιο Γοργοπόταμος χρηματοδοτήθηκε από βαρυποινίτες της Greek Mafia και εξοπλίστηκε από «συνεργάτες» της, υποστηρίζουν τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου. Μικρό δείγμα οι 6.000 ευρώ, οι οποίες μέσω άγνωστου «κούριερ» και ενδιάμεσο τον 32χρονο Γ. Γ., δεύτερο συλληφθέντα, έφθασαν στην κατοχή της καταζητούμενης Αγγελικής Σπυροπούλου, η οποία από το καλοκαίρι του 2014, πήρε τη... σκυτάλη από τον «Ιάσονα» στη μεταχείριση του Χριστόδουλου Ξηρού, που σιγά-σιγά έβγαζαν από το «παιχνίδι».

Ο «κούριερ», από το καλοκαίρι έως τον Νοέμβριο του 2014 έπαιρνε από τις φυλακές σάκους με χρήματα, ψηφιακό υλικό (κάρτα sd) με γράμματα και ηλεκτρονικά κλειδιά ασφαλείας (passwords), τηλέφωνο επικοινωνίας, 6.000 ευρώ, συσκευή παρεμβολής σήματος GPS και κινητών τηλεφώνων (jammer), σκοπευτικά λέιζερ για καλάσνικοφ.

«Φαντάζει απίστευτο αλλά είναι αληθινό, το γεγονός ότι αισθάνονταν πιο ασφαλείς να βάζουν και να βγάζουν δείγματα βομβών, χρήματα, σκοπευτικά και άλλα υλικά, από τις φυλακές απ’ ότι να το κάνουν έξω από αυτές. Έχουν τα πάντα εκτός από την ελευθερία, την οποία θα ανακτούσαν αιματηρά εκμεταλλευόμενοι τη διαφθορά και τα τρωτά σημεία του σωφρονιστικού συστήματος» περιγράφουν αγανακτισμένοι  αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που ερευνούν την υπόθεση.

 Από όλα αυτά τα ηλεκτρονικά σημειώματα προκύπτει ξεκάθαρα, όπως ισχυρίζονται στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, το πόσο «ετοιμοπόλεμοι» ήθελαν να είναι μετά την επιτυχημένη και με όποιο αιματηρό κόστος, απόδρασή τους. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η «εξαγωγή» εξοπλισμού και χρημάτων από τις φυλακές, ακόμη και τριών τουλάχιστον «δειγμάτων» βομβών μέσα σε τάπερ, με την κατάλληλη πρόσμιξη αυτοσχέδιων εκρηκτικών υλών, τα οποία βρέθηκαν στη γιάφκα του Λουτρακίου, έχοντας πάνω του το DNA τριών έγκλειστων Πυρήνων.

Μικρό δείγμα οι 6.000 ευρώ, οι οποίες μέσω άγνωστου «κούριερ» και ενδιάμεσο τον δεύτερο συλληφθέντα, έφθασαν στην κατοχή της καταζητούμενης Αγγελικής Σπυροπούλου

Από αυτά η καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου μαζί με τους «βοηθούς» της προέβησαν σε μαζική παραγωγή βομβών, όταν διαπιστώθηκαν τα λάθη του Χριστόδουλου Ξηρού στις προσπάθειες κατασκευής από τον ίδιο, καθώς «έτρεχαν τα ζουμιά» όπως έγραφαν χαρακτηριστικά στις κρυπτογραφημένες σημειώσεις τους.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτουν:  «Γνωρίζουμε ότι αν κατάφερναν να δραπετεύσουν θα προέβαιναν σε μπαράζ ταυτόχρονων βομβιστικών επιθέσεων με τοποθετήσεις ισχυρών εκρηκτικών μηχανισμών... πόρτα-πόρτα σε στόχους που δεν μπορείτε να φανταστείτε. Έχουμε σοβαρές ενδείξεις ότι δεν θα έμεναν σε αυτές. Υπάρχουν κάποιες καταγραφές που οδηγούν ακόμη και στο συμπέρασμα σχεδιασμού δολοφονιών από απόσταση με ελεύθερους σκοπευτές με ειδικά σκοπευτικά λέιζερ και δεν ξέρουμε τι άλλο είχαν στο μυαλό τους αλλά δεν το είχαν αποτυπώσει στην ηλεκτρονική τους αλληλογραφία». 

του Παναγιώτη Σπυρόπουλου
thetoc.gr 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση