Χειροπέδες στην 36χρονη αγγελιοφόρο του Ξηρού - Μετέφερε μηνύματα πριν και μετά την απόδρασή του και έδινε χρήματα στην καταζητούμενη Αγγελική

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Μαρτίου 2015 13:27 Χειροπέδες στην 36χρονη αγγελιοφόρο του Ξηρού - Μετέφερε μηνύματα πριν και μετά την απόδρασή του και έδινε χρήματα στην καταζητούμενη Αγγελική

- Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή μίας 36χρονης γυναίκας από την Σαλαμίνα
- Είχε τον ρόλο του αγγελιοφόρου του Χριστόδουλου Ξηρού μέσα και έξω από τις φυλακές
- Εμφανιζόταν ως συγγενής εξ αγχιστείας μελών των "Πυρήνων της Φωτιάς" για να τους επισκέπτεται
- Τα 5.000 ευρώ που είχε δώσει στην Αγγελική που ακόμη διαφεύγει της σύλληψης
- Η σύλληψη του "Ιάσονα" και η "επιχείρηση Γοργοπόταμος"
- Όλες οι εξελίξεις στο μέτωπο της τρομοκρατίας

Μετά τις δύο συλλήψεις που έκανε χθες, Σάββατο, η Ελληνική Αστυνομία, η υπόθεση των τρομοκρατικών υποθέσεων έχει εξέλιξη.

Χθες προσήχθη από την Σαλαμίνα μία 36χρονη γυναίκα και σήμερα η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη, ενώ σήμερα θα οδηγηθεί στον ειδικό Εφέτη Ανακριτή.

Ο ρόλος της προσδιορίστηκε ως η αγγελιοφόρος του Χριστόδουλου Ξηρού πριν αυτός αποδράσει. Τότε, η 36χρονη μετέφερε μηνύματα του "Μανώλη της 17 Νοέμβρη" στον πυρήνα των ατόμων που θα τον προστάτευε μετά την απόδρασή του.

Όταν απέδρασε ο Ξηρός, ο ρόλος της 36χρονης παρέμεινε αυτός της αγγελιοφόρου, αφού μετέφερε συνέχεια μηνύματα στον Ξηρό μέσα από τις φυλακές.

Στα επισκεπτήρια που είχε για να βλέπει ηγετικά στελέχη των φυλακισμένων μελών της Συνομωσίας Πυρήνες της Φωτιάς, εμφανιζόταν ως εξ αγχιστίας συγγενής τους.

Ακόμη, η 36χρονη συλληφθείσα, φέρεται να είχε παραδώσει το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ στην καταζητούμενη Αγγελική, που έχει επίσης συνδεθεί με τον Χριστόδουλο Ξηρό. Τα χρήματα αυτά, εκτιμάται πως προήλθαν από ληστείες ποινικών κατά το παρελθόν.
 

Το... "χαλασμένο τηλέφωνο" και ο "Ιάσονας"

Σχετικά με το πως επικοινωνούσε η 36χρονη με τα φυλακισμένα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρχε και η συνδρομή ενός τρίτου προσώπου.

Συγκεκριμένα, στενό συγγενικό πρόσωπο ενός εκ των ηγετών των φυλακισμένων μελών της "Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς", ήταν ο συνδετικός κρίκος. Αυτό το πρόσωπο επισκεπτόταν τις φυλακές και μετέφερε τα μηνύματα στην 36χρονη, η οποία με τη σειρά της τα μετέφερε στον Χριστόδουλο Ξηρό και στην καταζητούμενη Αγγελική...

Την ίδια ώρα, ερευνάται από την αστυνομία η πιθανότητα εμπλοκής του "Ιάσωνα" που συνελήφθη χθες και σε άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις που σχεδίαζαν δολοφονίες, με παράλληλη δράση με τους "Πυρήνες της Φωτιάς".
 

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Για την εξέλιξη της υπόθεσης έκανε ανακοινώσεις και η Ελληνική Αστυνομία, η οποία ανφέρει: "Σε συνέχεια χθεσινών Ανακοινώσεων από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη, σχετικά με την εξέλιξη των ερευνών στην υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού και τη σύλληψη δύο ημεδαπών, ανακοινώνεται ότι συνελήφθη επιπλέον, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, 36χρονη ημεδαπή, σε εκτέλεση σχετικού Εντάλματος του Ειδικού Ανακριτή – Εφέτη Αθηνών.

Συγκεκριμένα, η 36χρονη εντοπίστηκε χθες (28.02.2015) το απόγευμα, σε περιοχή της Αττικής, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων και ενδελεχών ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), και συνελήφθη βάσει του εντάλματος με την κατηγορία της ένταξης στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Η συλληφθείσα προσάγεται σήμερα στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση του σχετικού Εντάλματος.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται.

Υπενθυμίζονται οι τηλεφωνικοί αριθμοί κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας".

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση