Δολοφόνοι του Facebook: Ο ένας τα «ρίχνει» στον άλλον για τον άγριο φόνο του Γιώργου Κοτσιλίδη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 23:01 Δολοφόνοι του Facebook: Ο ένας τα «ρίχνει» στον άλλον για τον άγριο φόνο του Γιώργου Κοτσιλίδη

Αρνήθηκαν ότι είχαν πρόθεση να σκοτώσουν τον 30χρόνο Γιώργο Κοτσιλίδη ο οποίος βρέθηκε νεκρός και φιμωμένος μέσα στο σπίτι του, οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.

Όπως ανέφεραν ο στόχος τους ήταν η ληστεία καθώς γνώριζαν πως στο σπίτι υπήρχε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και κοσμήματα.

Ως δόλωμα χρησιμοποιήθηκε η 27χρονη Α. Σταματάκη γνωστή και ως «γυναίκα αράχνη» η οποία «ψάρεψε» τον 30χρονο μέσω Facebook πείθοντας τον να έρθει σε επαφή μαζί της με το πρόσχημα ότι ήθελε να συνάψουν ερωτική σχέση.

Τι υποστήριξε η «γυναίκα – αράχνη»

Η κατηγορούμενη παραδέχθηκε στην απολογια της ότι έκλεισε το ραντεβού με το θύμα και ότι άνοιξε την πόρτα στους τρεις συγκατηγορουμένους της. Η ίδια ισχυρίστηκε πως ο συγκατηγορούμενος της Γιώργος Μάρκου , με τον οποίο διατηρούσε ερωτική σχέση, ήταν εκείνος που την πίεσε να πάει στο σπίτι της Δάφνης.

«Μου κατέστρεψε τη ζωή» είπε χαρακτηριστικά. «Τους άνοιξα, μπήκαν μέσα και εγώ έφυγα… Άκουσα τις φωνές. Τον άκουσα να κλαίει. Δε σκέφτηκα τίποτα. Είχε θολώσει το μυαλό μου. Κάθισα απέναντι από το σπίτι, κάτω από ένα δέντρο φοβισμένη» περιέγραψε η κατηγορούμενη αναφερόμενη στη συνάντηση που είχε με το νεαρό και το μοιραίο τέλος.

Πρόεδρος: Τόσο μεγάλη απαξία για τη ανθρώπινη ζωή; Δεν ρωτήσατε τι έγινε;

Κατηγορούμενη: Άκουσα ότι λιποθύμησε, δεν σχολίασαν τίποτα άλλο όταν βγήκαν από το σπίτι. Αργότερα μου είπαν ότι του έβαλαν μονωτική ταινία στο στόμα. Εγώ έκλαιγα φώναζα, «τι θα γίνει τώρα». Στεναχωρήθηκα, τρομοκρατήθηκα.

Πρόεδρος: Και τι κάνατε; Παραδοθήκατε;  Πήγατε στη Γερμανία να φάτε τα χρήματα. Σκασίλα σας μεγάλη αν πέθανε ο άλλος.

Κατηγορούμενη: Δεν είναι έτσι.

Η νεαρή γυναίκα επέμεινε πως δεν είχε καμία σχέση με την δολοφονία του 30χρονου . «Ναι βοήθησα να κλέψουν, να μπουν μέσα. Τα δέχομαι όλα. Όμως δεν τον ακούμπησα. Δεν ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο, ούτε καν φανταζόμουν ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Ήμουν εντελώς χαμένη, μπορεί να είχα οικονομική ανάγκη, δε θα αφαιρούσα όμως μια ζωή. Δεν έχω βοηθήσει στο φόνο. Δε ξέρω ποιος τον σκότωσε δεν ήμουν εκεί. Δεν βγάζω τον εαυτό μου απέξω, σας λέω την αλήθεια, έτσι έχει συμβεί. Όσο ζω μέχρι να πεθάνω θα κουβαλάω αυτές τις τύψεις γιατί πότε αυτοί οι γονείς δε θα με συγχωρήσουν» είπε. Και συμπλήρωσε: «Ντρέπομαι πολύ, ας με συγχωρήσει ο Θεός». «Το αποτέλεσμα μετράει» σχολίασε η πρόεδρος.

Γιώργος Μάρκου: «Προσευχόμουν να μην πεθάνει»

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος Γιώργος Μάρκου ανέφερε: «Προσευχόμουν να μην πεθάνει. Δεν έχω καμία δικαιολογία έκανα ένα μεγάλο λάθος. Το ήθελα,  δεν το ήθελα αφαίρεσα μια ζωή. Ποτέ δεν περίμενα πως θα βρισκόμουν σε αυτή τη θέση. Έγινε μεγάλο λάθος. Για να μη φωνάζει προσπαθήσαμε να τον ακινητοποιήσουμε. Δεν είχαμε σκεφτεί  ότι τα πράγματα μπορεί να μην πήγαιναν καλά».

Δημήτρης Θεοδώρου: «Τον σκότωσε ο Αραπάκης’

Συγγνώμη ζήτησε και ο κατηγορούμενος Δημήτρης Θεοδώρου.

«Έκανα λάθος ζητάω συγνώμη από την οικογένεια. Δεν είχα σκοπό να διαπράξω τέτοιο πράγμα. Ποτέ δεν είχα πειράξει άνθρωπο» είπε. Και ισχυρίστηκε πως ο συγκατηγορούμενος του Γ. Μάρκου έδεσε με ταινία το θύμα μετά το κεφαλακλείδωμα που του έκανε ο επίσης κατηγορούμενος Κ. Αραπάκης. «Εγώ πιστεύω ότι πέθανε από το κεφαλοκλείδωμα. Λέω την αλήθεια του Θεού , χάθηκε μια ψυχή τσάμπα. Εγώ όταν πήρα τη  λεία, έφυγα» είπε χαρακτηριστικά στην απολογία του.

Αραπάκης: «Ο Μάρκου τον χτύπησε και του έβαλε την ταινία στο στόμα»

Ο κατηγορούμενος Κ. Αραπάκης στον οποίο ρίχνουν το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για το θάνατο του 30χρονου ισχυρίστηκε πως ο Μάρκου ήταν αυτός που χτύπησε το θύμα.

«Ζητάω ένα μεγάλο συγνώμη, δεν τολμώ να κοιτάξω στα μάτια τους γονείς . Ο Μάρκου τον χτύπησε, εμείς τον πιάσαμε και τότε εκείνος του έβαλε την ταινία στο στόμα».

Πρόεδρος: Όταν τον αφήσατε με τις ταινίες δε σκεφτήκατε ότι θα επέλθει το μοιραίο;

Κατηγορούμενος: Ελπίζαμε ότι θα έρθει ο μπαμπάς του να τον λύσει. Δεν ξέραμε ότι θα καταλήξει έτσι και θα πεθάνει το παιδί. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω και να ήμουν εγώ στη θέση του.  Πήραμε τα χρήματα και φύγαμε, δεν είχαμε πρόθεση να του κάνουμε κακό. Τον δέσαμε για να μην φωνάξει και μας ακούσει η γειτονιά» είπε.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 13 Μαρτίου 2018 με την πρόταση του εισαγγελέα.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση