Ο Αφγανός με τους πυροκροτητές σκότωσε τον κτηνοτρόφο στο Κορωπί

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018 12:45 Ο Αφγανός με τους πυροκροτητές σκότωσε τον κτηνοτρόφο στο Κορωπί

Δράστης της δολοφονίας του 71χρονου κτηνοτρόφου στο Κορωπί είναι τελικά ο Αφγανός που πιάστηκε με τους πυροκροτητές στον Λυκαβηττό. 

Το DNA του είχε βρεθεί πάνω σε φυσίγγιο και κυνηγετική καραμπίνα, με την οποία είχε δολοφονηθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2017, ο κτηνοτρόφος.  Με αυτά τα δεδομένα ο φερόμενος «διανομέας-μεταφορέας» πυροκροτητών για λογαριασμό ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου, μετατρεέπεται σε κατηγορούμενο διάπραξης ανθρωποκτονίας και από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσίας η δικογραφία θα «μετακομίσει» στο τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στο όπλο της δολοφονίας, το οποίο ανήκε στο θύμα, βρέθηκε γεννετικό υλικό του Αφγανού στον υποφυλακτήρα της καραμπίνας και στη σκανδάλη.

Εκτιμάται ότι ο φόνος έγινε επάνω σε στιγμιαία φιλονικία. 

Από την έρευνα των στελεχών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, φαίνεται πως οι 78 πυροκροτητές ήταν προϊόν κλοπής από κάποιο λατομείο των Μεσογείων, καθώς υπάρχουν ενδείξεις απώλειας από τέτοιου είδους επιχείρηση στην περιοχή. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν ο Αφγανός κατηγορούμενος είτε να έγινε ο λήπτης «παραγγελίας» για την προμήθεια πυροκροτητών από ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, είτε ο ίδιος μετά την κλοπή να αναζήτησε αγοραστές στον συγκεκριμένο χώρο.     

Ο Αφγανός φέρεται να έμενε σε παράπηγμα στην περιοχή του Κορωπίου, σχετικά κοντά στο σημείο της δολοφονίας του 71χρονου βοσκού. Ο ηλικιωμένος είχε βρεθεί νεκρός με τραύμα στο κεφάλι από καραμπίνα, στον περίβολο του ποιμνιοστασίου του στο Κορωπί. Σε μικρή απόσταση από το πτώμα του είχε βρεθεί ένα φυσίγγιο κυνηγετικού όπλου και μία καραμπίνα στο εσωτερικό του ποιμνιοστασίου. Πάνω σε αυτά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται να έχει ανιχνευτεί γενετικό υλικό το οποίο ταυτοποιείται με αυτό του Αφγανού υπόπτου. Οι αστυνομικοί, δεν αποκλείουν η δολοφονία να είχε αφορμή τις προσωπικές διαφορές ή ακόμη και αυτό της ληστείας.

Αρχικά τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εξέταζαν το ενδεχόμενο της «μετακόμισης» των 78 πυροκροτητών από κατάληψη σε κατάληψη, με τον Αφγανό να αποτελεί των «μεταφορέα» υλικών, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών μηχανισμών. Το γεγονός ότι ο συλληφθείς, ήταν «ρακένδυτος» και δήλωνε άστεγος, οι αστυνομικοί το εξέλαβαν ως αληθές και πιθανολογούσαν να τον χρησιμοποιούσαν ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου ως «delivery» ύποπτων υλικών έναντι αμοιβής.

Ο Αφγανός τηρούσε σκληρή στάση και στις ερωτήσεις των αστυνομικών αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία για τους πυροκροτητές που μετέφερε, όπως επίσης ποιος τους έδωσε, από πού τους παρέλαβε και ποιος ήταν ο προορισμός του. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον ήταν το γεγονός, πως ο Αφγανός είχε στην κατοχή του έγγραφο χορήγησης ασύλου, το οποίο είχε υποβάλει στην Ξάνθη στις 10 Ιανουαρίου 2017.

Στο επίσημο έγγραφο φαίνεται να έχει δηλώσει ως στοιχεία ταυτότητας, όνομα AHMADI και επίθετο NASIR, και ημερομηνία γέννησης την 11η Νοεμβρίου 1998, δηλαδή… 20 χρονών, παρότι εμφανισιακά φαίνεται περίπου 30 χρόνων. Από τα αρχεία των αστυνομικών υπηρεσιών, προέκυψε ότι έχει σημανθεί τουλάχιστον άλλες τέσσερις φορές, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, καθώς ήταν παράνομα στη χώρα, δηλώνοντας διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας και έτη γεννήσεως.

Ο αλλοδαπός είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, μετά από καταγγελία υπαλλήλων εστιατορίου στον Λυκαβηττό. Όπως είπαν στους αστυνομικούς, ο Αφγανός αφού γευμάτισε στο κατάστημα αποπειράθηκε να φύγει χωρίς να πληρώσει. Οδηγήθηκε αρχικά στο Α.Τ. Εξαρχείων και έπειτα στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ στο σακίδιο πλάτης που είχε στην κατοχή του εκτός από τους 78 κοινούς πυροκροτητές, βρέθηκαν επίσης δύο φιαλίδια βουτανίου των 190 gr , από τα οποία το ένα ήταν τοποθετημένο σε καμινέτο, δύο τεμάχια βραδύκαυστο πυραγωγό φυτίλι, δύο αναπτήρες και ένα στουπί.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com