Το σημείωμα της Αγγελικής "έκαψε" τη μητέρα των αδελφών Τσάκαλου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 22:59 Το σημείωμα της Αγγελικής "έκαψε" τη μητέρα των αδελφών Τσάκαλου

Ένα σημείωμα που είχε φύγει από τις φυλακές και είχε αποδέκτες το Χριστόδουλο Ξηρό και την Αγγελική Σπυροπούλου ήταν αυτό που τελικά “έκαψε” την μητέρα των αδελφών Τσάκαλου και οδήγησε τον Εδικό Εφέτη Ανακριτή να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος της με την κατηγορία της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση.

Το σημείωμα αυτό ήταν κωδικοποιημένο με φράσεις και αριθμούς, πλην όμως οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής κατάφεραν να το διαβάσουν.

Το σημείωμα φέρεται να είχαν συντάξει τα δυο φυλακισμένα αδέλφια και έγραφε: “...δώστε τα πράγματα στην μάνα μου. Μην ανησυχείτε για αποτυπώματα και DNA, ξέρει να τα καθαρίζει καλά”.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ξέρουν πως αυτό το σημείωμα “έφυγε” από τις φυλακές το Καλοκαίρι, με αποδέκτη την Αγγελική και τον Ξηρό, πλην όμως δεν ξέρουν, ακόμα τουλάχιστον, τι ήταν τα “πράγματα” που θα κατέληγαν στα χέρια της κ. Α. Τσάκαλου.

Βέβαια η 62χρονη γυναίκα αντιμετωπίζει και τη κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, καθώς στο σπίτι της στην Σαλαμίνα βρέθηκε και συνελήφθη η Αγγελική Σπυροπούλου.

Μάλιστα και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, η μητέρα του Τσάκαλου φαίνεται πως έκρυβε για μεγάλο διάστημα την καταζητούμενη φοιτήτρια, ενώ φρόντιζε στα επισκεπτήρια που είχε στις φυλακές, να παίρνει εντολές για τις επόμενες κινήσεις της.

Εν τω μεταξύ, απολογία στον εφέτη ανακριτή, Ευτύχη Νικόπουλο, καλείται να δώσει αύριο ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην Οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», Χρήστος Τσάκαλος. Το κατηγορητήριο σε βάρος του νεαρού, που θα μεταχθεί το πρωί από τις φυλακές, περιλαμβάνει πράξεις που αφορούν το σχέδιο απόδρασης μελών των «Πυρήνων της Φωτιας», που αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψη του Χρ. Ξηρού.

Θεοδόσης Πάνου

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση