Δίκη Αγγλούπα: Η σημαντική απουσία της Όλγας Φαρμάκη και το αιματηρό περιστατικό του 2011

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 22:24 Δίκη Αγγλούπα: Η σημαντική απουσία της Όλγας Φαρμάκη και το αιματηρό περιστατικό του 2011

Την Τρίτη (13.02.2018) πρόκειται να συνεχιστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η δίκη του επιχειρηματία Αλέξανδρου Αγγλούπα  για κακουργηματικές κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για τον πυροβολισμό σε βάρος της Γωγώς Φαρμάκη το 2011.

Οι απουσίες που προβλημάτισαν

Η εκδίκαση της υπόθεσης άρχισε σήμερα (12.02.2018) και θα συνεχιστεί αύριο (13.02.2018) με τον εισαγγελέα της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ωστόσο, να εκφράζει τον προβληματισμό του για την απουσία ουσιωδών μαρτύρων από τη δικαστική αίθουσα.

Μεταξύ αυτών και η Όλγα Φαρμάκη, αδελφή του θύματος ή οποία ήταν παρούσα στο περιστατικό.«Η συγκεκριμένη μάρτυρας απουσιάζει για επαγγελματικούς λόγους στο εξωτερικό», ενημέρωσε το δικαστήριο ο δικηγόρος της Όλγας Φαρμάκη, η οποία αυτή την περίοδο βρίσκεται στη δημοσιότητα λόγω της συμμετοχής της στο δημοφιλές τηλεοπτικό παιχνίδι «Survivor», το οποίο διαδραματίζεται στον Άγιο Δομίνικο.

Πρόεδρος: Η Φαρμάκη Όλγα όμως ήταν παρούσα στο περιστατικό… Είναι σημαντική μάρτυρας.

Εισαγγελέας: Υπάρχει μια βαρύτατη κατηγορία κύριε συνήγορε και οι μάρτυρες πρέπει να σέβονται το δικαστήριο και να έρχονται. Εδώ απουσιάζουν τουλάχιστον 4 με 5 μάρτυρες.

Παρά την απουσία των μαρτύρων, το δικαστήριο ξεκίνησε την εκδίκαση της υπόθεσης με τον Αλ. Αγγλούπα, που σημειωτέον είχε προφυλακιστεί στο παρελθόν για συμμετοχή στη σπείρα των Ρομά που ξάφριζαν σπίτια επωνύμων, να παίρνει τη θέση του στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Το αιματηρό περιστατικό

Η επίθεση σε βάρος της Γωγώς Φαρμάκη έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 2011. Σε διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο ακούστηκε ένας πυροβολισμός και μία σφαίρα καρφώθηκε στην κοιλιά της Γωγώς Φαρμάκη, η οποία πέρασε μεγάλο διάστημα στην εντατική και σε χειρουργεία προκειμένου να επανέλθει.

Δράστης, σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τις έρευνες ήταν ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας, τότε σύντροφος της αδελφής της Γωγώς Φαρμάκη, Όλγας. Οι καταθέσεις σχετικά με τα πραγματικά περιστατικά που συνέβησαν εκείνο το βράδυ άλλαξαν κατά τη διάρκεια των ετών που ακολούθησαν. Το πρώτο διάστημα η Γωγώ Φαρμάκη, που σήμερα ζει στην Αμερική ισχυριζόταν ότι την πυροβόλησε με πρόθεση. Σήμερα θύτης και θύμα φέρονται να διατηρούν φιλική σχέση.

Γωγώ Φαρμάκη: Η συγκλονιστική κατάθεση της

Μεταξύ άλλων η Γωγώ Φαρμάκη είχε καταθέσει για το περιστατικό: «Με το που τον είδα να έρχεται βίαια προς το μέρος μου, φοβήθηκα πολύ και άρχισα να ανεβαίνω τρέχοντας τη σκάλα προς την κρεβατοκάμαρα. Αυτός με ακολούθησε κυνηγώντας με και πίσω του ήταν η Όλγα.

Κάθισα στο κεφαλάρι του κρεβατιού μαζεμένη από τον φόβο μου και με σκυμμένο το κεφάλι. Μου ζήτησε ξανά το σκυλί μου, τη Ζιζέλ, και, όταν αρνήθηκα ξανά, με πυροβόλησε. Δεν κατάλαβα τι είχε συμβεί και σηκώνοντας το κεφάλι μου είδα τον Αγγλούπα να κρατάει όπλο και να σημαδεύει και κοιτώντας είδα την κοιλιά μου γεμάτη αίματα».

Ωστόσο, η κατάθεση της Γωγώς Φαρμάκη ερχόταν σε σύγκρουση με εκείνη της αδελφής της Όλγας, αλλά και του ίδιου του Αλ. Αγγλούπα, οι οποίοι υποστήριζαν ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε όταν ο τελευταίος το έβγαλε από την τσέπη του για να χαϊδέψει το σκυλάκι των δύο κοριτσιών.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση