Βενιζέλος: Η μεγαλύτερη και χειρότερη σκευωρία της Μεταπολίτευσης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 20:48 Βενιζέλος: Η μεγαλύτερη και χειρότερη σκευωρία της Μεταπολίτευσης

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «σκευωρία, που όμοιά της δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα που ερευνά την υπόθεση Novartis».

Σκωπτικός και έντονα φορτισμένος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis. 

«Χαίρομαι που στην υπόθεση αυτή που αφορά το υπουργείο Υγείας βρήκατε μια θέση και για μένα παρότι που δεν μπόρεσε ο ένας από τους μάρτυρες που ψέλλισε το όνομά μου να αφηγηθεί μια σκαμπρόζικη ιστορία, μια ιστορία βαλίτσες και φακέλους», τόνισε ο κ. Βενιζέλος. «Πολύ μίζερη η αναφορά στο όνομά μου. Υποθέτω ότι μπήκε από συνήθεια γιατί κάποιοι δεν έχουν βάλει μυαλό» σημείωσε. 

Όπως είπε έτσι τοποθετήθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη Δημοκρατία, γιατί αυτό διακυβεύεται. Αναρωτήθηκε γιατί έγινε αυτό τώρα και υποστήριξε ότι είχε προαναγγελθεί ως κυβέρνηση εδώ και ενάμιση χρόνο. Εξηγώντας γιατί γίνεται αυτό τώρα είπε ότι εξατμίστηκε ο εξτρεμισμός στην οικονομία και η κυβέρνηση στην οικονομία γλύφει εκεί που έφτυνε χωρίς αποτέλεσμα. 

«Γιατί το αφήγημα της καθαρής εξόδου δεν προκύπτει γιατί προσκρούει στις αγορές». Όπως υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, στην εξωτερική πολιτική η κυβέρνηση πήγε να παίξει με το ονοματολογικό για να φέρει σε δύσκολη θέση την ΝΔ, αλλά δεν το πέτυχε και ξαφνικά άνοιξαν όλα τα μέτωπα. «Τα Ίμια 2 είναι πολύ χειρότερα από τα Ιμια 1, γιατί γνωρίζαμε τα πάντα. Πρώτη φορά στα 15 χρόνια Ερντογάν έχουμε θερμό επεισόδιο» σημείωσε ενώ αναφορικά με την Κύπρο αναρωτήθηκε πια είναι πολιτική και τι γίνεται με την ΑΟΖ. 

Ο βουλευτής εκτίμησε ότι η κυβέρνηση αναζητά την εύκολη διαφυγή αλλά αυτό είναι επικίνδυνο. «Στη δικαιοσύνη έχει δημιουργηθεί ζοφερή κατάσταση», τόνισε και επιτέθηκε κατά της στάσης της Κατερίνας Θάνου.

«Στέλνω από το βήμα της Βουλής μήνυμα ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας στη συντριπτική πλειοψηφία των έντιμων δικαστών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος για να προσθέσει: «Το φάντασμα του Γκόλια ζωντανεύει».

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «σκευωρία, που όμοιά της δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα που ερευνά την υπόθεση Novartis».

Ο πολιτικός στόχος είναι προφανής: διεμβολισμός της ΝΔ και στόχευση των προσώπων στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, που δεν συναινούν στο φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, ενώ υποστήριξε πως την υπόθεση Novartis η κυβέρνηση την επωάζει εδώ και 1,5 χρόνο. 

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «σε  ένα υπαρκτό ιατροφαρμακευτικό σκάνδαλο διεθνών διαστάσεων, εναποτίθεται μία πολιτική σκευωρία. [...] Έχετε προαναγγείλλει την υπόθεση Novartis εδώ και 14 μήνες. Έχετε κάνει σωρεία δηλώσεων που συνιστούν, το λέω πολύ ευγενικά, αντιποίηση εισαγγελικής εξουσίας»

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση