Στο ΣτΕ η τύχη των 8 Τούρκων αξιωματικών -Συζητείται την άλλη εβδομάδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 20:00 Στο ΣτΕ η τύχη των 8 Τούρκων αξιωματικών -Συζητείται την άλλη εβδομάδα

Υπενθυμίζεται ότι, ο πρώτος Τούρκος έχει ήδη λάβει θετική απάντηση για την χορήγηση ασύλου, που όμως μπλόκαρε η ελληνική κυβέρνηση.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας η τύχη των οκτώ Τούρκων που έφτασαν στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα.

Υπενθυμίζεται ότι, ο πρώτος Τούρκος έχει ήδη λάβει θετική απάντηση για την χορήγηση ασύλου, που όμως μπλόκαρε η ελληνική κυβέρνηση.

Ο Τούρκος συγκυβερνήτης ήταν σήμερα απών από την διαδικασία με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί η συζήτηση , η οποία θα επαναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα όπου αναμένεται να διατυπώσει ο ίδιος τις θέσεις του.

Η συγκεκριμένη δίκη αφορά στο κυβερνητικό αίτημα να ανασταλεί η χορήγηση του ασύλου που είχε δοθεί στον Τούρκο μέχρι να συζητηθεί η κυρία προσφυγή ακύρωσης της σχετικής απόφασης η οποία έχει προσδιοριστεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ την 4η Μαΐου 2018.

Το δημόσιο τάχθηκε, σήμερα, υπέρ της αναστολής ενώ υπήρξε επίκληση της μομφής εκ μέρους των Τούρκων πως «πήρε τα όπλα κατά μιας εκλεγμένης κυβερνήσεως».

Από την πλευρά τους οι νομικοί παραστάτες του αξιωματικού αντέτειναν ότι ο εντολέας τους αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση που του αποδίδουν συμπληρώνοντας πως «εκλεγμένη ήταν και η κυβέρνηση υπό τον Χίτλερ». «Αυτό δεν αντανακλά και την ύπαρξη κράτους δικαίου, κάτι το οποίο ήδη δέχτηκε απολύτως ο Άρειος Πάγος» είπαν χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίκη στο ΣτΕ γίνεται με τις διαδικασίες της «πρότυπης δίκης» και η απόφαση που θα εκδοθεί στο πρόσωπο του ενός θα αφορά και τους οκτώ αξιωματικούς.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση