Ελληνoβρετανός πέθανε πολεμώντας τους τζιχαντιστές

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2015 21:53 Ελληνoβρετανός πέθανε πολεμώντας τους τζιχαντιστές

Ο 25χρονος Κωνσταντίνος Έρικ Σκάρφιλντ είναι ο πρώτος Ευρωπαίος που σκοτώνεται στη μάχη κατά των τζιχαντιστών (pics)

Ο πρώτος Ευρωπαίος που βρήκε το θάνατο πολεμώντας κατά των φανατικών της ISΙS στη Συρία είναι ο 25χρονος Κωνσταντίνος Έρικ Σκάρφιλντ, πρώην μέλος των Royal Marines με ελληνικές ρίζες.

Ο Ελληνοβρετανός υπέκυψε  την Τρίτη στα τραύματα που υπέστη πολεμώντας στο πλευρό των κουρδικών δυνάμεων YPG στη Συρία, σε μία περιοχή νοτιοανατολικά του Ταλ Χάμις, που ανακατελήφθη από το Ισλαμικό Κράτος την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε στην οικογένειά του από έναν Βρετανό υποστηρικτή των Κούρδων.

Το Φόρεϊν Όφις ανακοίνωσε από την πλευρά του πως "γνωρίζει την είδηση για το θάνατο ενός Bρετανού πολίτη στη Συρία", ενώ ένας εκπρόσωπος δήλωσε πως "καθώς δεν έχουμε καμιά διπλωματική αντιπροσώπευση στη Συρία, είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιβεβαιώσουμε ανακοινώσεις για νεκρούς ή τραυματίες και οι επιλογές μας για να στηρίξουμε τους Bρετανούς πολίτες στην περιοχή αυτή είναι εξαιρετικά περιορισμένες".

Οι δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής εξέφρασαν την επιθυμία να ενταφιάσουν τον νεκρό στη Συρία "ως μάρτυρα".

Ο Κωνσταντίνος Έρικ Σκάρφιλντ είναι ο δεύτερος Δυτικός που σκοτώνεται μαχόμενος μαζί με τα τουρκικά στρατεύματα μετά το θάνατο ενός Αυστραλού στην ίδια περιοχή την περασμένη εβδομάδα.

Πολλές δεκάδες Δυτικοί έχουν ενταχθεί στις τάξεις των YPG στη Συρία, καθώς και σε άλλες πολιτοφυλακές που μάχονται εναντίον των ταγμάτων της ISIS, όπως αυτή των χριστιανικών ασσυριακών δυνάμεων στο Ιράκ.

Στη σελίδα του άτυχου Ελληνοβρετανού στο Facebook υπάρχουν αρκετές αναφορές στην Ελλάδα αλλά και στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.

 

news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση