Αιχμές Δραγασάκη κατά της ΕΚΤ για το "κλείσιμο της πόρτας" από τον Ντράγκι

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2015 22:13

Στην σημερινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας και στο αν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο κ. Δραγασάκης, σημείωσε ότι δεν είδε τη συμφωνία που πέτυχε η χώρα στις 20 Φεβρουαρίου να αντανακλάται πλήρως στην απόφαση της ΕΚΤ και τόνισε ότι η συμφωνία του Eurogroup ήταν δύσκολη, αλλά είναι και η βάση προς τα μπροστά χωρίς μνημόνια.

Με αυτή την αιχμή κατά του Μάριο Ντράγκι, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκτίμησε ότι ίσως η ΕΚΤ να κρατάει στάση αναμονής εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας.

“Υπάρχουν δυνάμεις στην Ευρώπη που θέλουν να γυρίσουμε πίσω”, δήλωσε ο κ. Δραγασάκης, ξεκαθαρίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

Αναφερόμενος στη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα στο Eurogroup, τόνισε ότι το 80% είναι πράγματα που ήθελε ήδη να κάνει η κυβέρνηση, όπως είναι ο περιορισμός της φοροδιαφυγής, η αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης και η σταθεροποίηση της δημοσιονομικής διαχείρισης. “Τιμούμε τη συμφωνία περιμένουμε να την τιμήσουν και οι θεσμοί”, τόνισε ο κ. Δραγασάκης.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ανέφερε ότι υπάρχει, αλλά δεν είναι οξύ και δεν είναι πιο σοβαρό πρόβλημα από εκείνο που είχε η χώρα μετά τις εκλογές του 2012.

Ο κ. Δραγασάκης απέκλεισε εκ νέου τις πληροφορίες περί έλευσης των “θεσμών” στην Αθήνα, ξεκαθαρίζοντας πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα και τόνισε ότι “η επιτυχία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αποτυχία των κυβερνήσεων που εγκλωβίστηκαν στο μνημόνιο”.

Αναφερόμενος τέλος στις πληροφορίες περί δυσφορίας του Μαξίμου για τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι ενιαία και άφησε σαφείς αιχμές, ότι “ίσως υπάρχουν δυνάμεις που προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Θα αποτύχουν”.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση