Διαψεύδουν Μαξίμου και Κομισιόν τα περί συνάντησης Τσίπρα - Γιούνκερ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 14:22 Διαψεύδουν Μαξίμου και Κομισιόν τα περί συνάντησης Τσίπρα - Γιούνκερ

Διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και η Κομισιόν δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung πως ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αρνήθηκε να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα πρίν από το Eurogroup της Δευτέρας.

«Δεν ζητήθηκε καμιά συνάντηση με τον κ. Γιούνκερ, πριν από το Eurogroup της Δευτέρας. Με τον κ. Γιούνκερ ο πρωθυπουργός συνομιλεί τακτικά», τονίζουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

Όπως σημειώνουν μάλιστα, η τελευταία επικοινωνία των δυο ανδρών έγινε την Πέμπτη (σ.σ. χθες 05/03), κατά τη διάρκεια της οποίας συμφώνησαν να συναντηθούν πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.

Η συνάντηση αυτή, σύμφωνα πάντα με πηγές της κυβέρνησης, θα γίνει τις επόμενες μέρες, θα συζητήσουν το πως η Ελλάδα θα αξιοποιήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανεργία.

Ο πρόεδρος Ζαν Κλόντ Γιούνκερ βρίσκεται τον τελευταίο καιρό σε διαρκή τηλεφωνική επαφή με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ως προς το ενδεχόμενο να συναντηθούν οι δύο άνδρες στο εγγύς μέλλον η εκπρόσωπος δεν προέβη σε κανένα σχόλιο. Σημείωσε, ωστόσο, ότι ουδέποτε ετέθη θέμα κατεπείγουσας συνάντησης των δυο ανδρών μέσα στο Σαββατοκύριακο.
 

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση