Νέα στοιχεία για την δολοφονία του 19χρονου στο Μαρούσι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 09:42 Νέα στοιχεία για την δολοφονία του 19χρονου στο Μαρούσι

Η δολοφονία του 19χρονου Θωμά στην Πλ. Ηρώων στο Μαρούσι έχει κοινά χαρακτηριστικά με την αντίστοιχη υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 20χρονου φοιτητή Θοδωρή Γαλαζούλα τον Μάιο του 2016 στην Πεντέλη.

Όπως τότε, έτσι και τα ξημερώματα της Κυριακής, ο 19χρονος φαίνεται να είχε επικοινωνία «ευκαιριακής» συνάντησης, που προέκυψε από κάποια ανάγκη της… στιγμής, με τον δολοφόνο του και τους δύο συνεργούς. Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής δεν αποκλείουν τα κίνητρα της δολοφονίας του 19χρονου να προέρχονται από προσωπικές διαφορές που ανέκυψαν κατά τη διάρκεια οικονομικών δοσοληψιών… χαμηλής παραβατικότητας. Αυτή η εκτίμηση προκύπτει από την κοινή συνισταμένη των καταθέσεων των έξι φίλων του και της ανήλικης κοπέλας, που ήταν αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες του λεκτικού διαπληκτισμού, της συμπλοκής και τελικά της δολοφονίας του άτυχου νεαρού.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση έχουν σχηματίσει έναν κύκλο υπόπτων, ο οποίος ευελπιστούν ότι θα στενέψει ακόμη περισσότερο μετά την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και «σάρωσης» των κεραιών κινητής τηλεφωνίας της περιοχής. Αυτά τα στοιχεία της έρευνας εκτιμούν ότι θα οδηγήσουν στον δράστη και στους δύο συνεργούς του, οι οποίοι φαίνεται πως είχαν σημαντικό ρόλο στην ακινητοποίηση του 19χρονου θύματος προκειμένου να έρθει το μοιραίο χτύπημα με μαχαίρι. Στο μεταξύ αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής σε μία προσπάθεια εντοπισμού του οχήματος προσέγγισης και διαφυγής των δραστών, καθώς εκτιμούν ότι χρησιμοποίησαν όχημα ιδιοκτησίας τους. 

Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, ο 19χρονος μαζί με την 17χρονη και έξι ακόμη φίλους του, λίγο μετά τις 05:00 τα ξημερώματα της Κυριακής βρίσκονταν δίπλα από περίπτερο της πλατείας. Ο ιδιοκτήτης κάποια στιγμή τους απομάκρυνε καθώς έκαναν πολύ φασαρία και μετακινήθηκαν μερικά μέτρα μακρύτερα. Η παρέα βρισκόταν σε εύθυμη διάθεση και έκαναν πλάκα μεταξύ τους, όταν ήρθαν ξαφνικά τρία άτομα, που ήταν εμφανές πως το θύμα τους γνώριζε και απομακρύνθηκαν από την παρέα. Ο δράστης και ο 19χρονος άρχισαν να διαπληκτίζονται έντονα φραστικά, κάτι που γρήγορα μετατράπηκε σε συμπλοκή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο δράστης έβγαλε ένα μαχαίρι καταφέρνοντας το θανατηφόρο πλήγμα στο θώρακα του θύματος.

Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν πεζή σε φυγή, ωστόσο οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ενδεχομένως είχαν κινηθεί με κάποιο όχημα, εκτός αν είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, στοιχείο που ερευνούν παράλληλα. Ένα τραγικό στοιχείο της ιστορίας είναι πως ο 19χρονος ήταν μοναχοπαίδι, με τον πατέρα του να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και την μητέρα του να καταρρέει συνέχεια από τον πόνο για τον χαμό του παιδιού της. Το θύμα είχε συλληφθεί στις 22 Νοεμβρίου 2014 σε ηλικία 15 χρόνων όταν πετούσε πέτρες σε αστυνομικούς των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης μαθητών έξω από το υπουργείο Παιδείας, κάτι όμως που δεν σχετίζεται με τα κίνητρα της δολοφονίας του. 

Η υπόθεση του Θοδωρή Γαλαζούλα, η οποία παρουσιάζει κάποιες ομοιότητες με αυτή του Αμαρουσίου, καταγράφηκε τον Μάιο του 2016, και εξελίχθηκε σε βεντέτα, με τον πατέρα του φοιτητή να σκοτώνει τον πατέρα του δράστη, ένα χρόνο μετά. Το 20χρονο θύμα, όπως προέκυπτε από τις καταθέσεις ήταν χρόνιος χρήστης κάνναβης και διακινούσε το συγκεκριμένο ναρκωτικό σε Γλυκά Νερά και Γέρακα, κάτι που είχε δημιουργήσει διενέξεις με διάφορα πρόσωπα για τον «εδαφικό έλεγχο» διακίνησης ναρκωτικών. Ο 23χρονος δράστης είχε προσελκύσει το θύμα στον Άγιο Πέτρο Πεντέλης, όπου το εκτέλεσε πυροβολώντας τρεις φορές με κυνηγετικό όπλο.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση